2020-02-07 500 浏览
有日黎到呢間韓燒試左佢地既情人節套餐. 一到埗感覺環境好寬敞, 坐得好舒服, 而且係餐廳坐左成晚都唔覺有任何既油煙味 👍🏻 最怕頭髮同衫索既D味, 真係好難頂!講返野食先, 個menu其實都幾多野食. 首先, 野飲有一杯韓國既士多啤梨味酒. 🍓🥃頭盤有醬油鮑魚. 醬油味唔算太重, 但好鮮. 成個配搭幾好食.之後有3款唔同既牛. 分別係韓牛牛柳, 醬油牛小排同埋和牛肋骨肉. 個人最鐘意個牛小排, 肥瘦好勻X, 點少少鹽已經好好食.  當中同staff都有傾計.. 得知原來個牛柳係母牛, 仲要未受過精就上枱啦, 但原來係咁先有咁重既牛肉味😋🤤另一道菜係二揀一既, 我揀左鮑魚配龍蝦🦞 其實都係第一次食燒鮑魚同燒龍蝦. 龍蝦另外配左D溶左既牛油. 兩野樣都係唔使再配其他調味料, 簡簡單單已經好好食. 再黎main course又係二揀一, 我揀左和牛咖哩飯. 和牛食落個texture好似平時食牛腩麵個種texture, 好淋唔痴牙,  咖哩唔會太辣最後係甜品 - 韓國糖餡餅. 自己都係第一次食, 餡餅煙煙靭靭, 面頭有D糖漿同花生碎. 好得意! 整體黎講不錯不錯! 🥰😋

整體黎講不錯不錯! 🥰😋
2020-02-05