2023-10-04
韓燒| 韓燒大叔 | 旺角餐廳空間感十足 寬闊舒適而且唔會好似平時嘅韓燒店咁大油煙今次就嚟咗晚市任食 $298位—————————————🫶🏼 頭盤一坐低 店員會幫你安排唔同款嘅肉類 排到靚一靚俾你打卡例如: 🥩澳洲穀飼安格斯牛板腱🥩美國安格斯下肩胛肉🥩韓式牛肉🥩霜降一口牛🥩豬頸肉🥩雞肉等等,整體肉質都好新鮮,而且調味啱啱好唔會蓋過本身肉類嘅味道~個人最鍾意牛板腱,肉質鮮嫩同Juicy,香濃嘅牛肉味🫶🏼 冷盤出面有多款唔同嘅韓式冷盤小食俾大家選擇例如: 🪽韓式大蒜醬菜🪽韓式醬油黑豆🪽韓式醬油鵪鶉蛋🪽辣醃青瓜等等,我自己就最鍾意食醃蘿蔔,因為可以解膩,酸酸甜甜好開胃~🫶🏼 熟食可以用QR code落單,全部都係即叫即整,所以上到枱熱辣辣🥘 魚板串🥘 水冷麵🥘韓式炒粉絲🥘 炸雞軟骨🥘 炸紫菜粉絲卷🥘韓式炸雞🥘泡菜煎餅等等,整體味道正宗、好食,最推薦係雞軟骨,份量好多調味啱啱好,好脆口會食到唔停🫶🏼 甜品/飲料飲料選擇唔算多 主要都係氣水同熱麥茶甜品選擇多、有蛋糕、brownie、泡芙、自製牛奶雪糕,隔離仲有唔同配料俾你簡最令人驚喜係佢地嘅焦糖爆谷,超脆口同埋每粒都會有好香濃嘅焦糖味
餐廳空間感十足 寬闊舒適
🥩韓式牛肉
🥩霜降一口牛
🥩豬頸肉
🥩雞肉
等等,整體肉質都好新鮮,而且調味啱啱好
🫶🏼 冷盤
🥘韓式炸雞
🥘泡菜煎餅
🫶🏼 甜品/飲料
飲料選擇唔算多 主要都係氣水同熱麥茶
甜品選擇多、有蛋糕、brownie、泡芙、
自製牛奶雪糕,隔離仲有唔同配料俾你簡
最令人驚喜係佢地嘅焦糖爆谷,
超脆口同埋每粒都會有好香濃嘅焦糖味
————————————
📍旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓
————————————
Overall 💗💗💗💗
#hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodpic #hkrestaurant #hklifestyle #hongkongfood #eatwithfoodiez #香港美食#香港好去处 #香港打卡 #香港生活 #香港食评#韓燒大叔 #旺角美食 #旺角韓燒