2021-05-05
係旺角top 頂層搵到呢間專食韓牛嘅餐廳 環境寬敞 真係好似置身係韓國咁 抽風系統好好 完全唔覺得好油煙 我哋叫左以下幾樣食物擔擔味噌茄子-賣相唔錯 明顯有好認真逐舊逐舊擺 本身諗住茄子同埋味噌應該會怪怪地 點知食落口有驚喜 估唔到咁夾 咁好食 和牛三文治-賣相一流 和牛肥美 個人覺得生左小小 而且就咁食凍左 四邊燒一燒好好食 而且熱返 加咗吉烈調味醬 油膩感比三文治吸收晒 食落唔會太油紅蝦配大墨魚-好有心思 紅蝦擺到成個心型咁 紅蝦size真係好大 而且新鮮 所以就算點樣燒都一定好食是日四款燒肉-包括名品牛小排 和牛腱肉 和牛牛胸腹肉 和牛牛肩肉 厚薄適中 每邊大概燒45秒啱啱好食得用 就咁食唔使點任何野係最原汁原味 肥瘦適中 呢個好有驚喜海鮮豆腐湯-呢個年糕分量十足 仲有兩隻大餃子同埋一隻蛋 隻餃子有驚喜 煎得香脆而且入面非常之足料芝士蛋糕-最後仲有個甜品送 呢隻蛋糕唔會太甜啱啱好 好軟好滑檸檬柚子梳打-非常之解渴清新埃塞俄比亞耶加雪菲-估唔到韓燒店都有手沖咖啡 諗住貪得意試吓點知一樣咁出色
我哋叫左以下幾樣食物
檸檬柚子梳打-非常之解渴清新