2023-03-05 41 浏览
位於沙田新城市廣場一期的 "香港永年車仔麵茶冰廳" 除了出名車仔麵外🍜還有出色的鐵板餐🥘我和朋友仔點了 👇*慢煮鐵板2人套餐*套裝份量十分豐富, 頭盤可選餐湯或沙律🥣🥗小食2款🦐🧇主食鐵板2款🥩🥘飲品2杯🧋招牌港式牛尾羅宋湯🐮🥣濃郁牛尾味道和滿滿的雜菜牛油果薯仔蝦沙律🥑🦐🥗材料新鮮, 味道清新🤤懷舊蝦多士🦐🧇充滿鮮蝦味道, 不太油膩👍黑芝麻西多士伴雲呢拿雪糕🥞🍨厚厚的西多士, 宏罩着熱辣辣的黑芝麻餡料, 上層再加以雲呢拿雪糕, 口感冷熱相融Yummy😋美國安格斯封門柳🥩配洋葱汁, 七成熟, 濃郁牛味, 肉質鮮嫩, 口感香滑唔韌, 加以配菜有:西蘭花、栗米、蕃茄、香菇👍日本名古屋雞扒🐔配黑椒汁, 以厚切雞扒, 肉質嫩滑, 還有配菜, 份量大滿足💯抹茶紅豆冰🧋清新抹茶味道🤤紅豆奶茶冰🥤香濃奶茶味道🤗*餐廳內地方寬敞, 以懷舊風格、新派配搭, 別具特色🤩還有綠白色格仔枱布, 好有氣氛* 😄

*慢煮鐵板2人套餐*

招牌港式牛尾羅宋湯🐮🥣濃郁牛尾味道和滿滿的雜菜

牛油果薯仔蝦沙律🥑🦐🥗材料新鮮, 味道清新🤤

懷舊蝦多士🦐🧇充滿鮮蝦味道, 不太油膩👍

抹茶紅豆冰🧋清新抹茶味道🤤

紅豆奶茶冰🥤香濃奶茶味道🤗