2022-08-31 25 浏览
茶餐廳文化係香港獨有特色,融合左西餐,中餐同快餐嘅元素,而近年有不少茶餐廳都進駐大商場,一洗茶餐廳就係環境逼挾嘅印象。💕💕💕💕💕💕💕永年呢間沙田分店,裝修好有特色,懷舊卻又主題分明,綠色格仔餐布令整個環境感覺舒服清爽。🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽「是日餐點」👉🏾永年雜扒餐💰208HKD🫕選擇配湯:周打蜆肉魚湯,好多餡料,像是三文魚肉碎及帆肉真係多到啖啖都食到,加咗煙肉同薯仔,口感勁綿密。🥩扒餐選擇黑椒汁,由上而下淋落鐵板,發出滋滋滋的聲音,鐵板散發出肉香味,令人食欲大開!雜扒滿足晒貪婪嘅人嘅慾望,可以一次過食晒牛豬雞,而且份量又大,一定夠晒飽。雖然係雜扒,塊西冷牛扒都一樣好有質素。🍞懷舊蝦多士:油香四溢,香酥獨特。🍹菠蘿冰:夏日恩物,冰爽消暑。👉🏾美國頂級西冷扒💰220HKD🫕選擇配湯:招牌港式牛尾羅宋湯,足料!番茄濃郁,真係有大大塊牛尾,煲得好冧。 🥩西冷扒七成熟,永年招牌辣汁,肉質嫩滑,份量十足。🥖加配:香脆蒜蓉包。🍹凍檸茶:港式茶餐廳必飲之選。
💕💕💕💕💕💕💕

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
「是日餐點」

👉🏾永年雜扒餐💰208HKD

🍞懷舊蝦多士:油香四溢,香酥獨特。

🍹菠蘿冰:夏日恩物,冰爽消暑。

👉🏾美國頂級西冷扒💰220HKD
🥩西冷扒七成熟,永年招牌辣汁,肉質嫩滑,份量十足。

🥖加配:香脆蒜蓉包。

🍹凍檸茶:港式茶餐廳必飲之選。