逸東軒

餐厅: 逸東軒
资讯:

餐厅: 逸東軒
资讯:

今年圣诞我哋拣咗食中菜庆祝,平日嘅夜晚嚟到逸东轩,餐厅环境气氛几好,枱同枱之间嘅空间都好足够~值得一赞系店员嘅服务态度都非常好,果然有酒店嘅质素🤗食完前菜四季豆猪肉粒之后,我哋第一个叫咗脆皮片皮鸡 (二食) ($628)😌店员首先会俾我哋睇吓成只鸡,打咗卡先,之后就去片喇~鸡皮非常之脆身,鸡肉都好滑,有几块仲痴住啲鸡油,劲香口!呢度亦都好贴心,一人上一set配菜,食得非常方便~不过食食吓发现春饼数量比鸡多,如果可以平均返就perfect喇😆二食叫咗生菜包鸡崧,炒得好干身,而且味道唔会太重,加埋生菜食可以中和返片皮鸡嘅少少腻感😋另外仲叫咗驰名烧味双辉 - 蜜汁叉烧、脆皮烧腩仔 ($380)😆每款总共有八件,烧腩仔皮酥脆,啲肉亦都有肉汁,但略咸少少~叉烧大大嚿,加埋蜜汁,半肥瘦好好味😋之后见到一个推介嘅菜式,砂锅姜葱爆乳香银鳕鱼 ($288)~本身唔算好期待,但反而呢个系令我哋最有惊喜😳欣赏银鳕鱼切到一小块,适合一啖食晒😗南乳酱嘅味道较得啱啱好,令到鳕鱼嘅外皮有好香嘅南乳味,但咬开就有鳕鱼嘅鲜味,肉质亦都好滑~其实食完都已经好饱,但系又好想试吓佢嘅甜品,所以叫咗推介嘅香芒糯米卷 ($58)

前菜

生菜包鸡崧

驰名烧味双辉 - 蜜汁叉烧、脆皮烧腩仔

砂锅姜葱爆乳香银鳕鱼

其实食完都已经好饱,但系又好想试吓佢嘅甜品,所以叫咗推介嘅香芒糯米卷 ($58)🤤本身啲芒果好香甜,配埋非常烟靭嘅糯米卷,味道相当平衡,口感非常好👍🏻
香芒糯米卷

食呢一餐真系好满足,仲要全单有八折,系一个性价比唔错嘅酒店中餐体验😌
2022-12-28
前菜