2022-05-13 142 浏览
Little Fresh cafe & bar假日Lunch 😋唔記得嗰日係假期 我同男朋友傻傻地以為有lunch set食 睇openrice lunch set係around 60-70蚊 幾抵食咁 但只係for平日 假期就冇呢個優惠😋我地差唔多2點入 其實都要等一陣位 因為間餐廳都幾多人 雖然餐廳係幾細下 但係環境、服務、衛生同食物質素都唔錯😍👍🏻👍🏻👍🏻但係我諗lunch hour應該比較多人 所以要耐心等候😋前菜+餐飲 (跟set)🍹餐飲我揀咗橙汁 其實橙汁冇乜特別 唔係鮮榨 我諗係果汁先生🍊🥗沙律 (或是日餐湯二揀一)沙律菜食落去係幾新鮮 唔會話有草青或苦澀味 加左沙律醋同蕃茄粒好開胃💕💕😋紅菜頭鮮海蝦燴意大利扁麵(假日Set) $158個餐嚟嗰陣我真係嚇親 個麵係紅色嘅🤣🤣🤣放左上枱細心睇 啲蝦放得好有心思 3隻蝦 頭勾住另一隻尾 尾又勾住個頭 如此類推 做左一個小小嘅螺旋形 佢哋溝實左所以唔會話好似好散嘅感覺😙其實個麵係紅色係因為紅菜頭 呢個餐視覺上比我好大嘅驚喜 因為我suppose呢個餐係放幾嚿紅菜頭就算 意粉軟硬度適中 雖然成個意粉全部都係紅色 但係佢唔會俾你感
[旺角餐廳]
Little Fresh cafe & bar
假日Lunch
😋
前菜+餐飲 (跟set)
🍹餐飲
我揀咗橙汁 其實橙汁冇乜特別 唔係鮮榨 我諗係果汁先生🍊
🥗沙律 (或是日餐湯二揀一)
紅菜頭鮮海蝦燴意大利扁麵(假日Set) $158
意粉軟硬度適中 雖然成個意粉全部都係紅色 但係佢唔會俾你感覺係色素feel 真係每啖意粉都食到紅菜頭嘅味道😚😚鮮蝦真係鮮蝦 呢間餐廳仲好細心幫你滅埋殼 唔使整污糟隻手之餘 我仲可以一啖就食到隻蝦啱晒我呢啲懶人😁😁👍🏻👍🏻仲有最緊要嘅係個意粉係熱辣辣嘅 我諗應該係即炒
龍蝦汁海鮮意大利飯 $138 單點
其實我好怕一啲意大利飯係好稀 好似食緊湯(汁)飯咁🥲🥲🥲但呢間唔會 個龍蝦汁同個飯比例啱啱好 仲要一筆出嚟 啲煙就出哂嚟 龍蝦汁有好濃嘅龍蝦味 唔會hea 9你 唔會好似其他餐廳咁 聲稱龍蝦汁但個汁冇龍蝦味仲要好咸 啲海鮮都好正 冇雪味
😋
餐廳係18樓 雖然喺後行入 唔熟路嘅會比較難搵 但係如果你坐窗邊 你會望到遠景😍餐廳好光猛同開陽
😋
埋單之前 職員會主動問你好唔好食、有冇啲咩改善嘅地方 呢一點係我係我第一次係香港餐廳見到嘅
😋
尾二嗰頁係餐廳優惠 like & share post有每個人頭減$10優惠
有wifi 免加一