2022-09-11 72 浏览
中秋節將近除咗燒肉之外打邊爐亦都係一個好選擇今日同朋友就係尖沙咀揀咗呢間火鍋放題聽日夜晚七點 需要等大概五六張枱係一間好受歡迎嘅火鍋放題店入到去店員就會比Menu你選擇湯底點完湯底就會有個QR code俾你落單我QR code主要係order一啲特別嘅火鍋配料同埋肉類海鮮Menu係好清晰嘅每一個配料都講明數量唔會怕點得太多而我今日就揀咗店入邊最有名嘅麻辣湯底同埋椰子雞湯椰子雞湯入邊好足料除咗有椰子同雞之外亦都有紅棗杞子 飲落清甜 好適合打邊爐時帶起配料嘅甜味而麻辣鍋就好正宗 佢冇得揀辣度 上枱時會見到店員將一舊紅油掉落湯底入邊 對於我來講一開始有少少辣 如果大家想冇咁辣可以加湯又或者畢起少少辣油等配料上枱嘅時候亦都可以出去外邊自助區拎嘢食除咗菜類丸類同麵類 佢亦都提供一啲熟食今日提供嘅係台灣鹽酥雞同埋麻辣小龍蝦鹽酥雞香脆可口 可以等煮嘢食嘅時候食住等最驚喜嘅係有麻辣小龍蝦 龍蝦肉彈牙 係每台必拎嘅小食 而店內refill都非常之快 每一次出去都見到有唔會吉左呢度嘅錢財亦都不計成本有泰式鳳爪味付螺肉麻辣牛舌泡菜蘿蔔泡菜蘿蔔酸酸地咁非常之開胃而泰式鳳爪起泰式餐廳都要幾十蚊一碟呢度可以任拎
中秋節將近

碌兩碌就食得 食落唔會韌有肉味
海鮮之中我最欣賞呢度嘅沙白
因為佢完全冇沙洗得好乾淨
而且每一粒肉都有一種海水咸鮮味
而呢度嘅牛柏葉亦都非常之出色食落去爽口彈牙比外邊食到嘅更加爽口
仲有花膠魚肚都係任食嘅
花膠唔係碎濕濕係一整片嘅
食落去充滿膠質 非常之襯椰子雞湯個湯
呢度嘅餃同雲吞都非常之高質
雲吞入邊真係有原粒鮮蝦食落去非常之彈牙

所以唔怪之得呢度平日都要等位
佢嘅配料高質多款 就算係任食嘅蔬菜亦都會提供羽衣甘藍呢啲比較特別嘅菜
好值得大家一試
2022-09-07