2023-08-28
寬巷子尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G57號舖成日過黎海港城shopping完之後,通常都會食西餐多,但今日無意中發現竟然有間台式既精品火鍋店,見到除左打邊爐之外,仲有好多款小菜都好吸引,一於決定入黎試下入到黎餐廳職員好快已經安排左我地入座,呢到感覺好舒服,座位非常闊落,最適合約埋朋友黎聚會,週圍既裝修好有復古既味道,而且仲有d舊擺設陳列出黎,真係令人回味。。最吸引既就係坐係最埋邊,近窗既一排,仲可以飽覽曬最殺食嘅維港全景,真係好正我地最後選擇左食火鍋,見到meun 上面火鍋既配料都幾多,除左新鮮之外仲好精緻,配合埋餐廳入面既環境真係岩晒鐘意打咭既朋友。。。桂花蚌睇見已經流晒口水,超大碟既桂花蚌,為左保持新鮮餐廳用冰底墊住,鋪滿晒成個碟,呢個食法好簡單, 只要喺個鍋到灼一灼好快已經熟,好爽口架,口感一流
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G57號舖
桂花蚌