2019-02-02
爺爺雞煲喺土瓜灣開咗分店呀 好近我住嘅地方 唔係唔去食呀嘛進補米酒雞係呢度嘅招牌菜 之前喺其他分店都有食過 一試便愛上 香噴噴嘅米酒加咗清甜嘅紅棗,薑絲,杞子,木耳絲……仲有原隻雞 真係好鬼補 食完成個人暖笠笠 湯底個汁非常濃味 但又唔會蓋過左雞肉嘅鮮甜雞件多肉少骨 肉質嫩滑鮮甜的 有雞味 唔嚡口食完雞之後就開始加湯打邊爐 呢度嘅炸魚皮好得 浸一浸就食得 脆脆的 入口鬆化鮮蝦雲吞 稱得上皮薄餡靚 餡料有原隻大鮮蝦和豬肉碎 鮮甜又多汁 蝦肉彈牙非常打邊爐又點少得牛肉呢 呢碟手切肥牛質素相當高 油花均勻色澤紅潤 牛味好香好濃蔬菜類選擇都好多元化 而且份量多不在話下 最緊要 夠新鮮我最鍾意食牛柏葉嘅口感 吸收曬湯底嘅味道 軟熟又爽嘅口感 是我每次打邊爐都必點嘅食物炸雞軟骨 非常邪惡的小食 熱辣辣脆卜卜 讓人忍不住一口接一口 送酒一流香濃又進補嘅湯底 當然唔好浪費 要嚟淥烏冬就最好 麪質煙靭又彈牙 滑捋捋呢度除咗有雞煲食之外 原來仲有川味魚鍋 下次真係要試一試 我最鍾意食魚呢度嘅火鍋配料 選擇夠曬多夠曬豐富 最重要價錢親民份量多 而且款款新鮮爺爺雞煲皇火鍋 又開分店喇 真係恭喜曬 最緊要係食
雞件多肉少骨 肉質嫩滑鮮甜的 有雞味 唔嚡口
蔬菜類選擇都好多元化 而且份量多不在話下 最緊要 夠新鮮
爺爺雞煲皇火鍋 又開分店喇 真係恭喜曬 最緊要係食客有口福了
火鍋時段每天6時至1時