作為一個米線達人,我成日周圍去食米線。路經長沙灣見到呢間舖頭入去就入去試下。估唔到咁有驚喜!呢間舖頭配菜嘅選擇好多,而且亦都好有創意!我點左墨魚豆卜、蝦膠腐皮卷,米線湯底方面,我揀咗麻辣小辣。加凍檸茶少甜少冰。另外仲單點左一個麻辣小食拼盤。頭先所講驚喜嘅位就係佢啲配菜,蝦膠腐皮卷炸好香口,腐竹味好香!墨魚豆卜炸到卜卜脆!當下嗰刻,就會有一種寧願喺度坐得舒舒服服,都好過去排老闆娘,因為佢哋嘅配料嘅質素真係一樣咁高!米線方面都係好滑,湯底有啲似譚仔,我嗌左小辣,大概就好似譚仔嘅三小辣。麻辣拼盤方面,就超級足料,有豬耳雞腎雞翼大腸滷水蛋。佢個份量多到兩個人都食唔晒。我覺得佢嘅滷水味超級出,各樣嘅嘢食都唔會因為滷得太耐而太淋,反而仲好爽口。如果佢嘅麻辣味再出啲就更加好啦!整體而言佢係絕對超出我預期。

整體而言佢係絕對超出我預期。