2022-07-20
好味指數:😋😋😋😋😋推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐ 放假約咗朋友食燒肉💕呢度嘅燒肉係石燒爐🪨有別於平時嘅網燒,比起傳統網燒傳熱度高,又唔洗擔心癡住個網嘅問題☺️⭕️餐紙有小教學:可以先預熱3-5分鐘,然後用脂肪塗勻石板就可以開始燒肉🥩🥩有兩款醬汁生薑芝麻&果味燒汁可以點燒肉食✅✅日本A4鹿兒島牛肩肉$268A4鹿兒島牛肩肉😍😍睇相就知道好靚😏油份較多,一咬滿嘴油香滲出,肉質鬆化,入口即溶非常邪惡🥰牛肩肉油脂較多,店員教我地燒香菇吸減啲油脂😄✅鹽蔥薄切牛舌$108薄切牛舌有口感,可以伴香蔥一齊食☺️✅日式唐揚雞$42點咗款小食炸雞配芥末沙律醬,炸粉唔算好厚,味道正常🍗✅追加配味素飯,溫泉蛋,湯+$38湯烏冬+$38蒜片,生菜+$28味素飯溫泉蛋撈勻食好美味☺️湯烏冬有口感🍜生菜包住肉同蒜片一齊食,減少油膩感🥬✅飲品牛匠彩虹水果茶$33水果種類多,真係五彩繽紛🌈果味濃,味道清新,食完燒肉飲杯水果茶消除油膩感😍芝士奶蓋四季春$38奶蓋厚重綿密😋好飲‼️估唔到燒肉嘅手搖飲品咁出眾😳最後仲有西瓜食🍉,切成樹形狀🌲好方便攞住食😙好滿意的一餐❤️📍 牛匠石燒 (尖沙咀)地址:尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐
有兩款醬汁生薑芝麻&果味燒汁可以點燒肉食
✅✅日本A4鹿兒島牛肩肉$268
✅鹽蔥薄切牛舌$108
薄切牛舌有口感,可以伴香蔥一齊食☺️
✅日式唐揚雞$42
點咗款小食炸雞配芥末沙律醬,炸粉唔算好厚,味道正常🍗
✅追加
配味素飯,溫泉蛋,湯+$38
湯烏冬+$38
蒜片,生菜+$28
✅飲品
牛匠彩虹水果茶$33
芝士奶蓋四季春$38
奶蓋厚重綿密😋好飲‼️估唔到燒肉嘅手搖飲品咁出眾😳
📍 牛匠石燒 (尖沙咀)
地址:尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖