2021-12-21
今次嚟到銅鑼灣行街,咁當然就要發掘下啲好東西食啦,上網見呢間評價幾好就入咗嚟Gai Jin 一試究竟。入到去店員親切有禮,會為我哋介紹今日嘅Menu,安排座位,加水點餐叫人都好快會應機。由於我哋兩個都好肚餓,店員亦都好好介紹左呢個M6 肉眼扒16oz 二人餐俾我哋。首先佢黎左餐包,分別係牛角包同埋圓形包。食落去鬆軟脆口,仲係啱啱即刻整出嚟好熱,味道很好,我哋仲唔夠食加咗一份。頭盤就係是日沙律,有大蝦同埋蟹柳配搭唔同蔬菜再加芝麻醬,整體味道十分均衡。另外羊奶芝士泡沫沙律,其實係麵包上面點羊奶芝士沙律醬,有啲似食墨西哥脆餅咁,味道配搭亦都十分出色。主菜就係一個二人份量嘅M6 grade肉眼扒,我哋叫七成熟都好鮮嫩多汁,亦都有濃濃嘅牛肉香味,廚師仲好細心咁已經切好咗一塊塊,鍾意食牛嘅朋友不容錯過。之後我哋亦都另加左一個鵝肝食,配搭佢嘅甜醬或者甜焗菠蘿亦都好夾,份量亦都好足夠二人食。最後甜品要咗個榛子朱古力蛋糕,個樣做得好精緻好似粒蘑菇咁,配搭埋榛子朱古力雪糕很出色,又唔會好似出邊嘅朱古力蛋糕咁得個甜字,食得出佢又好濃濃嘅榛子同埋朱古力味。野飲就咗杯美式咖啡同埋熱奶茶作結尾,幫助消滯,今次係食
野飲就咗杯美式咖啡同埋熱奶茶作結尾,幫助消滯,今次係食得好滿足嘅一餐,味道服務環境都好高質,值得的再來幫襯。