2024-08-19 128 浏览
🙋🏻‍♀️話說爸爸今日放假,👩🏻媽媽我就梗係捉緊呢個機會約朋友仔行街食飯啦,以前我哋成日都去旺角行街,自從做咗媽媽搬咗入新界之後,就真係好少再出旺角啦,難得出到嚟旺角,就梗係要搵啲又高質,性價比又高嘅地方嘆返個晚餐啦,而身為燒烤控嘅朋友仔就極力推薦我旺角嘅【燒烤堂】啦📍呢間位於旺角通菜街嘅【燒烤堂】店舖嘅裝修風格以🇯🇵日本居酒屋為藍本,極具日式風味,而且暖色嘅燈光令成個環境更加有feel添,無論係約會定係三五知己🍻飲番杯🗣傾吓偈🍢食吓野都非常適合呀嘩😍望住張menu樣樣都好岩食好想食,所以我地不知不覺就點咗好多野食lu😬🐂厚切鹽燒牛舌拖羅($48)厚切嘅牛舌拖羅,口感煙韌彈牙,咬落仲好juicy 添🐓汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)($38)雞肉棒啖啖肉,咬落入邊仲有少少軟骨,蘸埋月見蛋嘅蛋汁一齊食,口感細膩又豐富🐟鹽燒白鱔($48)白鱔皮燒到香脆之餘,白鱔肉非常爽甜嫩滑,食完一串,仲想再encore🦀燒萵筍拌蟹膏($26)清香爽脆嘅萵筍配搭香濃鮮味嘅蟹膏,除咗享受雙重口感之外,蟹膏仲齒頰留香添🦪蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)($44)黎到串燒店必定要叫燒蠔,燒過蠔肉質肥美,肉汁鮮甜,必食之選👍🏻🙋🏻

🐂厚切鹽燒牛舌拖羅($48)
厚切嘅牛舌拖羅,口感煙韌彈牙,咬落仲好juicy 添

🐓汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)($38)

🐟鹽燒白鱔($48)

🦀燒萵筍拌蟹膏($26)

🦪蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)($44)

🙋🏻‍♀️另外我哋仲嗌咗👇🏻👇🏻
🐓汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇($28)
🐓鹽燒雞軟骨($16)
🐓麻辣雞軟骨($16)
🐓蜜糖燒雞中翼(兩隻)($18)
🐓惹味爽口雞腎($20)
🐂鹽燒A4宮崎和牛($58)
🐂中切鹽燒牛舌心($28)
🐖泰式豬頸肉($28)
🐖韓燒泡菜五花腩($28)
🥬鹽燒秋葵($16)
🥬牛油蒜蓉焗雜菇($38)
🍆孜然燒蒜蓉茄子($36)
🦑手釣墨魚鬚($22)
🍺日本生啤(買一送一$48)