2022-08-18 29 浏览
原來尖沙咀鬧市隱藏呢一間高質火鍋店!云手工火鍋店唔同手工湯底,火鍋配料齊全,型格裝潢環境乾淨企理,值得一試🫶🏻火鍋湯底揀左火焰三椰雞鍋,店員先炒香雞件同椰肉,加入料理酒然後用火槍點火🔥唔止賣相有氣勢,酒精揮發後仲會留低陣陣酒香!店員之後會加入一整個椰青同椰皇,再倒入雞湯,滾起後變成一個香濃椰子雞湯🥥記得擺火鍋料入去前先飲碗湯,咁就可以飲到最原汁原味濃郁味道!火鍋配料一應俱全,牛豬羊、餃子丸類、海鮮蔬菜等等,亦有刺身同風味小食供應。我地試左招牌酥炸惹味茄子,食落唔會太油膩,加上大量炸蒜超級香口🤤火鍋配料推介手打黑松露墨魚丸同梅菜豬肉丸,滾熟之後口感煙韌,黑松露同梅菜香味分別都好出,必點🥰美國安格斯牛肉紋理分明肉味濃郁,自家製紫菜響鈴就酥脆得來帶少許鹹香。整體黎講無論湯底定配料都出色,想下次去試埋其他湯底!