餐厅: 蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)
资讯:

2019-12-01 1243 浏览
講起蒸氣鍋,吾知大家會諗起咩?新鮮?鮮甜?我想介紹大家去呢間叫蟹仙既蒸氣鍋,食完,會發現另一返風味😍提一提大家,有得訂位嫁👍🏻 同埋只收現金👍🏻佢地而家做緊特價,有兩個餐選擇,可以睇下面張圖。而我同女朋友就選擇左$398果個餐😍坐左一陣,店員就會先為我們整好粥底,都好多料,有排骨,南瓜同埋姜👍🏻開始熱下個鍋,準備蒸海鮮了,全程都係由店員幫手,服務非常之好👍🏻海鮮會一次過放向枱面,每一次食完,都會有店員幫你將殼處理佢,好細心👏🏻先講下呢一碟,新鮮,鮮甜就吾駛講,係一定嫁啦,我想講既係,佢個元貝,蒸完之後,個殼上面既汁,好好味,真係無得輸,我強調,我全程無落過醬料😂我先飲左佢啲汁,好鮮味,再食個元貝,蒸得岩岩好👍🏻👍🏻好食好食😍重點黎啦,呢隻叫琵琶蝦,係野生嫁,吾係人養果啲,所以特別鮮甜。👍🏻👍🏻套餐重有龍蝦,都好好味好新鮮。但我比較鍾意琵琶蝦,因為佢既肉質比較有彈性,多啲肉汁,第一次食到呢個口感,非常好味。另一個重點又黎啦,黎蟹仙食蒸氣鍋,點可以無蟹食。門口已經有活生生既蟹放向到,我地就係食佢地啦🤣老板娘介紹,蟹係佢地重點推介,因為佢地既蟹,出面食吾到,就算食到,都會好貴好貴。點解咁講呢
講起蒸氣鍋,吾知大家會諗起咩?新鮮?鮮甜?
我想介紹大家去呢間叫蟹仙既蒸氣鍋,食完,會發現另一返風味😍

提一提大家,有得訂位嫁👍🏻 同埋只收現金👍🏻
佢地而家做緊特價,有兩個餐選擇,可以睇下面張圖。

而我同女朋友就選擇左$398果個餐😍

另一個重點又黎啦,黎蟹仙食蒸氣鍋,點可以無蟹食。

點解咁講呢,原來老闆做左海鮮批發二十幾年,識好多人,來貨會先留比自己選擇,選擇完先散貨出去魚市場,可以話係食左食一水,攞到最靚既蟹。👍🏻👍🏻
佢地既蟹全部都係老闆新自入貨,逐隻逐隻挑選,保證爆膏。

當我睇到啲蟹,我都好驚訝,咁多肉既肉蟹,入面竟然咁多膏😍😍
食左咁多海鮮,最後就係食粥底啦,粥底吸收晒咁靚既海鮮鮮味,再入加少少菜圃,好味到爆,食兩三碗都無問題呀😍😍

呢個咁好味既蟹粥,為呢一餐咁好味既蒸氣鍋畫上完美既句號,好期待下次再去食多一次😊

推介程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️