2023-09-02
泰式料理嘅Fine Dining真係第一次試,好高質👍🏼餐廳採用100%泰國食材去設計成新穎嘅菜式,每道菜式擺碟都好靚🥰展現豐富多彩嘅烹調文化。難怪係喺亞洲最佳50間餐廳之中排名第一💗果然實至名歸!今次我叫咗4-course tasting menu, 同埋add on咗泰國最著名得獎主廚Chef Ton嘅燒龍蝦,味道實在令人驚嘆🥰太好味了吧!4-course套餐包含:-四款特色開胃菜-泰式香草蝦配紅菜頭雪芭/香花辣椒日式生蠔(二選一)-甘鯛魚配稠紅咖哩醬/蟹肉蘑菇碎炒飯(二選一)-和牛配特調紅酒醬-甜品三道(Pre-dessert,芒果糯米飯,Petit Four)另外加$680就有冬陰功醬燒龍蝦配意大利飯,好建議大家食👍🏼因為所有嘅用料配搭都好特別。餐廳裝修都好有氣氛,適合特別節日嚟慶祝用餐,窗邊位仲可以望到維多利亞港😍而且每位職員都好專業。如果唔食得辣嘅朋友建議喺訂位嘅時候同餐廳講明,等佢哋可以作出適當嘅調整。
難怪係喺亞洲最佳50間餐廳之中排名第一💗果然實至名歸!
4-course套餐包含:
-四款特色開胃菜
-泰式香草蝦配紅菜頭雪芭/香花辣椒日式生蠔(二選一)
-甘鯛魚配稠紅咖哩醬/蟹肉蘑菇碎炒飯(二選一)
-和牛配特調紅酒醬