2023-07-12 57 浏览
身邊有好多朋友都推介呢間法日餐廳🍴難得今日爸爸放假,我哋就去撐下枱腳,品嚐吓咁精緻嘅午餐🤩我地叫左個set lunch,店員會先送上香噴噴既餐包🍞而頭盤就系忌廉南瓜湯🎃✨牛角包🥐芝士忌廉包🍞兩款麵包口感非常鬆軟,加埋牛油一齊食,味道好香口😋✨忌廉南瓜湯🎃南瓜味好濃郁,飲落口好幼滑,味道好香甜😋⭐️美國頂級封門柳,肉味香濃,肉質好嫰滑,旁邊仲有一啲岩鹽同埋醬汁比您調味,令到牛肉有唔同嘅風味🤤⭐️香煎法國鵝肝,鵝肝非常肥美,外皮煎到好香口,加埋下面塊多士食,唔會有油膩嘅感覺🤩⭐️煙鴨胸粟米脆脆波,鴨胸粒加粟米粒🌽再加埋醬料一齊黎食,味道非常新鮮,而且外皮咬口脆卜卜,賣相亦都好吸引😍⭐️北海道帶子刺身薄片,帶子新鮮嫰滑,配上三文魚子,味道鮮甜😋⭐️香蒜欖油大蝦意大利粉🍝大蝦隻隻都大大隻🦐好新鮮,意粉咬口都好彈牙,配上香蒜欖油,味道非常突出🤩⭐️甜品方面亦都非常之吸引,賣相非常之靚😍影啱哂影相打卡📸️而且味道都相當好食😋✨蘋果mousse蛋糕🍎果香味濃郁,味道好清新✨ Tiramisu,甜度恰當, 口感細膩飽滿🤤

✨忌廉南瓜湯🎃南瓜味好濃郁,飲落口好幼滑,味道好香甜😋

✨蘋果mousse蛋糕🍎果香味濃郁,味道好清新
✨ Tiramisu,甜度恰當, 口感細膩飽滿🤤