2012-08-13 296 浏览
安格斯有骨肉眼扒,唔記得講我要 3 成熟添,依家差不多 9 成熟,嘥晒件靚扒喇,好貴加麻 ﹗牛味依舊濃郁,但煮到咁熟好乾硬呢,我啲肉汁流乾晒喇 ﹗通通無晒。口感硬實,又未算鞋既。要求廚房哥哥切埋碎上,但切牛扒要斜切先好食,口感會更棉,都係以前肥哥哥細心好多。依家係直角切,口感更硬更鞋,唉 ﹗無奈 ﹗薄荷醬鮮茄好特別,但薄荷味未見突出,返而覺得偏甜,配上新鮮多汁蕃茄都幾好。新鮮炸薯角,超香濃厚薯仔味道,口感外脆內嫩 ﹗雪藏加工重鹽防腐薯條掉晒去啦 ﹗梗係食新鮮架啦 ﹗忌廉藍青口配法包,雖然係雪藏青口,但煮得彈牙無雪味,非常好 ﹗終於有一次煮得到水準出來喇。忌廉汁質感算滿意,不至水汪汪,如果能夠再漿一點會更好 ﹗加入蕃芫好香,點麵包好好食,賣相都好吸引。

安格斯有骨肉眼扒
忌廉藍青口配法包