2018-03-29 2191 浏览
今日放假同老公去尖沙咀行街,原本打算去港威商場買新加坡魚皮,不過可惜賣晒!之後就直接同都老公去食晚餐行行下經過見到呢間餐廳,好似幾正, 就沖上去啦環境好舒適,座位好大坐得好舒服前菜係蟹肉蟹膏沙律, 蟹膏好香!刺身極度高質素,全部都好新鮮蝦好大隻厚肉,好鮮甜吞拿魚絕對唔係普通貨色,食落去有好油脂甘香,我食過好多吞拿魚都係有筯,好霉,但呢間餐廳唔會墨魚嘴好爽,墨魚刺身食得多,墨魚嘴就第一次食, 估唔到咁好食!胡麻醬番茄青瓜, 番茄同青瓜都好清甜, 好開胃燒蝦好大隻, 而且食得出好新鮮, 冇腥味炸天婦羅有蝦, 粟米, 南瓜, 茄子. 炸粉少但依然內軟外脆, 好食!!!燒活鰻魚, 呢個真係必食!! 層皮燒到好脆口呀, 第一次食到鰻魚層皮係脆的, 而且肉質有咬感魚湯好奶白色, 超級好飲, 魚味十足!一D味精都冇到最後有個甜品送, 我叫左個柚子雪芭, 酸酸甜租. 我最愛.老公叫左紅豆雪糕呢間真係好食! 下次要去食!

行行下經過見到呢間餐廳,好似幾正, 就沖上去啦

環境好舒適,座位好大坐得好舒服

前菜係蟹肉蟹膏沙律, 蟹膏好香!

刺身極度高質素,全部都好新鮮

蝦好大隻厚肉,好鮮甜

墨魚嘴好爽,墨魚刺身食得多,墨魚嘴就第一次食
, 估唔到咁好食!

胡麻醬番茄青瓜, 番茄同青瓜都好清甜, 好開胃

燒蝦好大隻, 而且食得出好新鮮, 冇腥味

魚湯好奶白色, 超級好飲, 魚味十足!一D味精都冇

老公叫左紅豆雪糕

呢間真係好食! 下次要去食!