2023-04-26 1491 浏览
第一次食呢间烧肉店,一入门口已经知道同普通烧肉店好唔同。首先唔会有油烟味,店内装修日式风格,座位寛躺。可能今日系平日,所以唔多人,职员安排我地坐梳化卡位。我地叫左一个2-3人set,有4款唔同部位牛,2款猪,2款鸡,一块和牛扒。由于我地好钟意食牛舌,所以额外再加1份牛舌芯。Set包左两客沙律菜同少少Kimchi ,食完岩岩好上主菜,牛肉好新鲜,好鲜红。最好食一款系“和牛友三角”肉味浓厚,入口即溶,又唔漏。食到中途,order左一个紫菜饭,总系觉得烧牛配饭系最正。之后开始食猪同鸡,估唔到都有惊喜。特别系猪,有鲜甜肉味,烧肉店通常主打牛肉,冇谂过猪肉都咁好食。鸡腿同鸡柳,外皮香脆,肉质嫩滑。接住食终极和牛扒,职员教我地捞蛋浆食,不过我地觉得就咁食已经好好味。脂肪同肉比例非常好,唔会净系食到油脂。不过可能太薄,我地烧既时间多左少少,但仍然咁好味。最后食埋牛舌芯,真系好好好味呀!牛舌芯系厚切,一啲都唔韧,爽口又有肉汁!温馨提示钟意食牛舌既朋友,建议俾多少少钱拣牛舌芯,因为menu有两款牛舌,一款系普通特上牛舌,另一款系牛舌芯。呢个价钱食到高质烧肉,物有所值。

Set包左两客沙律菜同少少Kimchi
,食完岩岩好上主菜,牛肉好新鲜,好鲜红
。最好食一款系“和牛友三角”肉味浓厚,入口即溶,又唔漏
。食到中途,order左一个紫菜饭
,总系觉得烧牛配饭系最正
。最后食埋牛舌芯,真系好好好味呀
前菜
和牛扒