2021-09-14
好耐無食過日式放題,心癮起一於同老公去拍拖食好野。朋友話銅鑼灣牛之鍋抵食又多野揀,$228一位,有火鍋、日式料理、甜品、飲品任食,價錢都幾合理。火鍋湯底可選大鍋/鴛鴦鍋/一人一鍋,我地揀左九州豬骨鍋及沙嗲鍋, 一人一鍋唔識爭😎用QR Code 點餐落單,仲有自助蔬菜吧和飲品任飲。蔬菜的種類好多,仲有蒟蒻、腐皮、蓮藕、菇類、烏冬、公仔麵,夾埋肉類間住食,無咁肥膩又豐富啲。火鍋配料主要係肉類和海鮮。推介 #極上牛肉,紋理分明,油脂分佈都幾平均,輕輕燙3秒已經可食,牛肉味香濃,入口嫩滑,自己一個都食左成碟😋#特選豚肉 色澤比較粉紅,入口香濃嫩滑,肉味突出,仲好有口感。海鮮配料有新鮮海蝦、魷魚、大白蜆、滋補花膠。全部都好新鮮,隻蝦仲有少少彈架,蜆都仲郁架,雖然有啲殘忍😵💫,但咁代表夠新鮮,煮熟左乜都唔洗加都勁鮮甜好味🤤其他火鍋配料仲有牛柏葉、風琴豆腐、各種丸類,選擇好多。唔好錯過仲有刺身壽司🍣 帶子、三文魚腩、鰻魚都好高質,整叫即製上枱仲好有光澤。一品料理同燒物選擇都好多,炸粟米、芝麻雞翼、炸榴槤波、炸黃金生蠔都好香脆惹味。最後一定要留肚食埋甜品,超過10款中西式甜點,宇治抺茶芭菲、綿綿冰、
火鍋配料主要係肉類和海鮮。
其他火鍋配料仲有牛柏葉、風琴豆腐、各種丸類,選擇好多。
最後一定要留肚食埋甜品,超過10款中西式甜點,宇治抺茶芭菲、綿綿冰、芒果糯米飯、仙草芋圓、榴槤班戟都有。個人最推介 #楊枝甘露、#Oreo朱古力慕絲、#珍珠伯爵茶奶凍,估唔到咁有水準,仲真材實料,所以就算已經好飽,都忍唔住試左5-6款,滿足到一個點😍
以前食日式放題都係覺得只係不過不失咁啦,牛之鍋食物質素係有驚喜既,款式選擇又夠多,難怪爆場咁多人食啦!