2020-07-17
近期食過最高質嘅日本居酒屋🏮🎏基本上成餐都好滿意 同三兩知己飲杯酒談下心就perfect池啦 推薦大家一試😋.🔸火炙平目魚邊 $148🔸呢道菜係今餐嘅亮點 必點!今餐至愛🥰平時食刺身已經十分鍾愛平目魚 今次嘅呢款亦完全無令我失望 好!好!食!將魚邊切成一條 然後捲起 賣相十分吸引👅入口溶化 十分軟綿 燒過之後啲魚油逼哂出黎 油脂香無得彈😎👍🏻中間有特製wasabi 可以蘸少少配黎食 別有風味❗️推介 x 10000.🔸岩手蠔 $78/1隻🔸雖然等左成餐飯先黎 但等待係值得的 因為真係好好食🤤❗️隻蠔同我手掌一樣大 睇到已經心心眼😍大隻到我分左三啖先食得哂肉質勁creamy同厚 有海水味 食落嫩滑鮮甜 正!蠔上面仲配有醋汁啫喱同蔥花 完全將個味道昇華左👍🏻愛蠔者一定為之瘋狂🥰.🔸大阪燒餅 $88🔸係少有地我覺得好食嘅大阪燒!本身對大阪燒不是特別有好感 因為出面大多數都有頗重麵粉味但呢間很okay! 無我討厭嘅麵粉味之餘 仲十分鬆軟!食得出用料新鮮 醬汁亦恰到好處 仲有大量木魚 我個人幾喜歡💕.🔸近江牛柳串 $68🔸難得地一試貴價近江牛🤭 一串成七十蚊 當然要好食先對得住個價錢啦😎燒的火候剛好
🔸火炙平目魚邊 $148🔸
🔸岩手蠔 $78/1隻🔸
雖然等左成餐飯先黎 但等待係值得的 因為真係好好食🤤❗️
隻蠔同我手掌一樣大 睇到已經心心眼😍
大隻到我分左三啖先食得哂
肉質勁creamy同厚 有海水味 食落嫩滑鮮甜 正!
蠔上面仲配有醋汁啫喱同蔥花 完全將個味道昇華左👍🏻
愛蠔者一定為之瘋狂🥰
🔸大阪燒餅 $88🔸
係少有地我覺得好食嘅大阪燒!
本身對大阪燒不是特別有好感 因為出面大多數都有頗重麵粉味
但呢間很okay! 無我討厭嘅麵粉味之餘 仲十分鬆軟!
🔸近江牛柳串 $68🔸
難得地一試貴價近江牛🤭
一串成七十蚊 當然要好食先對得住個價錢啦😎
燒的火候剛好 肉質嫩 有牛味
但價錢的確令人卻步 只能間唔中一試🤣
🔸雞皮 $16🔸
價錢十分抵食 咬落香脆!
🔸燒柚子雞 $22🔸
燒到外脆內軟 仲配上柚子醬 味道清新
成個combination 正😎
P.S. 其實另外仲點左九洲拉麵 ($98)🍜
拉麵入面放有熱石保持熱度 值得一讚
但我食落其實就覺得認真一般 十分普通😕
不會推薦大家點拉麵~~