2018-03-03
位於尖東這間放題選擇多多,令人好難揀落手,味道仲唔錯添! 佢係以半自助嘅形式,食物方面,出面有沙律、 各式各樣的前菜、冷盤海鮮、湯品和甜品等。 自取飲品有熱紅棗茶、水果茶、日本酒和等等自取,冷熱都供應,非常貼心。 刺身、燒物、一品料理、主食和鍋物等等都是以點菜紙形式進行。 首先我出去拿了一杯韓式柚子薑蜜,味道不錯,暖胃不少! 還拿了一碗牛尾大根湯,伴著香濃的牛肉味。 刺身拼盤來了,分別有松葉蟹腳、北海道帶子、三文魚、油甘魚、希靈魚、甜蝦和大赤蝦。 松葉蟹腳唔係間間放題都有得食,呢間有得食之餘仲要好新鮮,同時不會太鹹,我哋點咗幾次。三文魚亦都非常肥美和鮮甜,其他刺身都幾好食。 然後點了一些軍艦:海膽軍艦和蟹子軍艦。海膽的味道一般般,不太吸引,相而很喜歡蟹子的爽口。另外,壽司醋飯整得頗好吃的!還叫了一碗蟹粥,蟹粥的味道比較淡,勝在用料豐富。 芝士焗帆立貝也是不錯的選擇,燒得甘香,芝士味香濃。 個人好鍾意食鹽燒海蝦,味道鹹鹹的,海蝦的味道十分濃郁和吸引。 炸物方面就好點了一些蟹柳天婦羅、廣島炸蠔、炸榴槤球。呢度嘅炸榴槤係最值得食,原因係榴槤的流心份量很多,一口咬落去爆漿,加上炸皮夠薄,超正,
刺身、燒物、一品料理、主食和鍋物等等都是以點菜紙形式進行。
首先我出去拿了一杯韓式柚子薑蜜,味道不錯,暖胃不少!
還拿了一碗牛尾大根湯,伴著香濃的牛肉味。
還叫了一碗蟹粥,蟹粥的味道比較淡,勝在用料豐富。
芝士焗帆立貝也是不錯的選擇,燒得甘香,芝士味香濃。
炸物方面就好點了一些蟹柳天婦羅、廣島炸蠔、炸榴槤球。呢度嘅炸榴槤係最值得食,原因係榴槤的流心份量很多,一口咬落去爆漿,加上炸皮夠薄,超正,因此帶來濃烈的榴槤香味。
最後飽飽地仲叫咗還有燒鯖魚、辣味煮蜆和燒菠蘿,這次放題真是吃得很撐,一定是刺身點了太多回合。
值得一提嘅係呢度有haagen daz同埋movenpick嘅雪糕,食到舐舐脷。