2018-05-16 46 浏览
黃埔睇完戲後同男友喺附近覓食😋見到呢度金田家,雖然舖仔細細,但間格舒服,仲感覺好日式地道~黑豚拉麵,一黎到見到份量超足!一片片嘅黑豚肉圍著碗邊~湯底有濃濃豚肉香,但味道又唔會過重到飲完會好口乾,我鐘意一啖麵加一羹湯加少少木耳一齊食,好有口感👍🏻男朋友嘅黑松露拉麵未放到枱已經有陣陣嘅黑松露香傳來,連隔離位都忍唔住講左句:"好香呀!" 😂 原來匙羹上放咗一大羹黑松露,配上清淡嘅豚肉湯底唔單止無被濃郁嘅黑松露香味搶走,仲令到湯味更出👍🏻追加嘅蛋軟滑流心, 蒲燒腩肉強黑豚燒肉嘅肉脂分佈亦非常平均,而且表面經火槍輕輕燒左燒後更見惹味😋男爵薯餅有兩款口味:紫薯味同牛肉味, 薯仔蓉同牛肉混和得超軟滑,紫薯味甜度啱啱好,食落唔會膩👏🏻總括而言,食物水準相當唔錯,而且價錢唔算貴!環境亦好有日式風味,可以再試😎

2018-05-02