2023-05-13 138 浏览
呢間嘅afternoon tea一直都on the list,今期仲做緊weekend 送2杯意大利汽酒🥂而且份量真係好多,就算當lunch 食都得💕意大利汽酒好易入口,個tea set仲包埋兩杯飲品,揀咗紅桑子紅茶,呢度嘅茶好大壺,超抵飲,重點係就算茶包浸得耐都唔會澀,飲落好香甜另一杯叫咗凍CAPPUCCINO,咖啡味香濃,非常不錯🩵鹹點椒鹽一口鮑魚切開咗一半,咬落好香滑精緻懷醬港式蝦多士有一整條大蝦,面層有芝麻,食落十分酥脆豬肉及雞肉串燒配黑松露醬個味道好🈶新鮮感,味道好夾金盞脆脆帶子都好好味😋外層係脆脆,中間有芋頭泥,內裡包裹著香滑嘅帶子,味道一流容姐越南春卷餡料豐富,配合埋秘製越南醬汁好惹味🩷甜點清香檸橘瑪德蓮蛋糕好有懷舊feel,檸檬口味好Fresh,蛋糕咬落鬆軟青蘋果白朱古力乳酪杯口感好豐富,食落酸酸甜甜,好開胃紐約芝士餅嘅質感唔會太硬,芝士味夠香濃,味道唔會甜膩黑松露特濃朱古力撻個比例配合得非常之好👍🏻兩者嘅味道都好平均,食落唔會過甜呢度嘅傳統英式鬆餅真係值得一讚,口感係我食過嘅第二好味,有原味及特濃朱古力跟埋士多啤梨🍓醬、朱古力醬➕奶油忌廉我就比較鍾意朱古力味鬆餅,裡面

另一杯叫咗凍CAPPUCCINO,咖啡味香濃,非常不錯

🩵鹹點
椒鹽一口鮑魚切開咗一半,咬落好香滑
精緻懷醬港式蝦多士有一整條大蝦,面層有芝麻,食落十分酥脆
豬肉及雞肉串燒配黑松露醬個味道好🈶新鮮感,味道好夾
容姐越南春卷餡料豐富,配合埋秘製越南醬汁好惹味

🩷甜點
青蘋果白朱古力乳酪杯口感好豐富,食落酸酸甜甜,好開胃
紐約芝士餅嘅質感唔會太硬,芝士味夠香濃,味道唔會甜膩

跟埋士多啤梨🍓醬、朱古力醬➕奶油忌廉
我就比較鍾意朱古力味鬆餅,裡面有香濃嘅朱古力粒粒,甜而不膩