2022-11-21
2022.11.16打邊壚都有私房菜?無錯呀!今日放工同友人去左上環呢間新開張既火鍋店食晚餐🍲樓上鋪位私隱度較高😎裝修簡潔舒服✌🏻湯底款式有十多款💁🏻♀️而火鍋配料超過百款😍仲有好多酒精飲品供應🍻🥃 我地兩個人心大心細下最後唔想眼闊肚窄🙃所以最後揀完湯底再加多六款食材同一款酒精飲品就收手啦😝等緊食物時店員會遞上醬料給食客自由MIX!其中帶有少辣既蝦醬仲要係自家製!好惹味🤤湯底揀左黑蒜姫松茸脊骨湯❤️依家天氣涼補血氣最好不過👍🏻湯底好足料,有好多件鮮甜脊骨、大大條姫松茸、黑蒜、紅棗!未打邊爐前先細味幾碗湯水真係好滋補嫁🥰而打邊壚牛肉一定必叫🐮今次揀左頂級🇭🇰本地手切🔪騸牯牛🐮雖然價錢會比其他牛肉貴,但食完之後就會明咩叫一分錢一分貨!每日係香港供應既份量超少!而且脂肪比例平均,牛肉味濃加上肉質嫩滑!放入火鍋十秒就剛剛好✅而手打丸子同手工餃係可以加$20選擇雙拼🙂所以丸子類揀左自家製墨魚丸🦑竹生帶子丸🤍而手工餃揀左川色川辣牛肉餃🐮同味增大根黑豚餃🐷前者兩款丸子大粒又超彈牙🦷鮮味十足🫶🏻而兩款手工餃各有特色💋前者香辣味好過癮,而後者係鮮甜爽口!十分推薦💯注意健康既我當然唔少得菜菜子啦🥬今次揀左本
打邊壚都有私房菜?
無錯呀!今日放工同友人去左上環呢間新開張既火鍋店食晚餐🍲
樓上鋪位私隱度較高😎裝修簡潔舒服✌🏻
而手工餃揀左川色川辣牛肉餃🐮同味增大根黑豚餃🐷
注意健康既我當然唔少得菜菜子啦🥬今次揀左本店推介既芥蘭苗💚好嫩綠新鮮!
最後咁開心當然唔少得飲番杯黑啤🍺為今晚晚餐劃上完美句號⏺