2023-02-11 261 浏览
今日同老公黎到沙田覓食又係揀左一間西餐廳 因為比佢嘅期間限定menu吸引左😍 係我地都好愛的truffle🖖🏻餐廳的環境非常正 係好有style的格局 唯一美中不足嘅係 我地坐正喺喇叭位下面 音樂聲大到有d難傾計😅我地一黎就鎖定目標要嗌一個truffle set for one 包一個前菜+一個主菜+一杯飲品 然後另叫一個意粉 因為我地兩個都唔大食 所以咁樣叫岩岩好如果食得落嘅朋友仔 其實叫佢嘅set for two都好抵食 會多一個前菜同一杯飲品架🖖🏻一點餐完 侍應會送上一份餐前麵包 配上橄欖油+黑醋 老公唔鍾意食黑醋 所以就打算留d麵包一陣配上前菜一齊食😅前菜:焗松露布旺倫芝士(素)+$25超邪惡的芝士加埋松露 真係好香好好食 但因為就咁食實在太漏了 所以我地配埋麵包食😋 食完一舊接一舊 🤭主菜: 貓耳朵意粉呢個係散叫的 之前食過貓耳朵意粉 好鍾意佢嘅口感 今次都係無失望 口感煙煙韌韌 每一粒都包住好cream嘅汁 味道係帶點微辣嘅番茄味 好正 老公評佢為全餐飯最正嘅一道菜👍🏻主菜:野菌意大利雲吞(素)呢個係set裡面揀嘅主菜 係有水準的 好夠松露味 好creamy 不過略嫌唔夠熱
今日同老公黎到沙田覓食

餐廳的環境非常正 係好有style的格局

前菜:焗松露布旺倫芝士(素)+$25

主菜: 貓耳朵意粉

主菜:野菌意大利雲吞(素)

呢個係set裡面揀嘅主菜 係有水準的 好夠松露味 好creamy 不過略嫌唔夠熱🥲

最後餐飲加左$30 要左杯Latte
正常水準發揮🖖🏻

總括然而:環境正 服務好好 價錢係中上 不過食物質素唔錯👍🏻 如果下次要再來沙田行街 可能會再encore🤗