2024-02-23 17 浏览
今日同老婆放工后去九龙湾淘大行街,行经一间好有情调的酒吧餐厅,叫SuperNormal,好难得系九龙湾揾到咁有情调的餐厅,可以听住轻快音乐,食住野,感觉好悠闲轻松。 一坐低,侍应即刻放低2杯水及餐牌,笑容满面同我地介绍左餐厅最出名的德国猪手,感觉好舒服。 我地叫左个2人餐,例汤是南瓜汤,有好浓郁的南瓜味,好正!我地拣左蟹籽青瓜海蜇芥末沙律,酸酸的,好开胃。 我地系五个主菜中拣左这店最出名、数量有限的招牌柚子脆皮德国猪手,好有惊艳感觉,有浓厚嘅柚子香味,外皮烤得酥脆金黄,肉质嫩滑,真是皮脆肉嫩,同我在德国食嘅有得挥,好好食,好值得食。 最后,我地仲食左蟹肉海鲜龙虾汁蟹籽天使面,海鲜好新鲜,天使面好幼滑,味道刚刚好。一间气氛、服务和食物都吸引的餐厅,下次我地会再食。