2021-09-12
位於土瓜灣呢間夢之丼 ,真係超有驚喜!食物環境氣氛一流,真心推薦比大家!入到去充滿日式嘅裝修氣氛,店員亦都好有禮貌 ,坐位都坐得好舒服,又夠冷氣,夏天一入到去爽快感覺好爽。我同朋友點左d野食一齊share,嗌左個深海池魚刺身, 磯燒帆立貝 ,左口魚邊壽司 同花錦魚生丼。每樣都非常出色,上碟店員都會講解食法,幾好丫!先講深海池魚刺身,雖然係得兩件,但係都非常厚身,味道鮮甜美味。另外磯燒帆立貝,大大粒,燒得嚟又唔乾 ,仲好鮮美,店員介紹係包住紫菜嚟食嘅,我就咁食同包住食都有試 ,各種都好食!另外左口魚邊壽司,喜歡佢嘅飯唔係普通嘅白飯,係有味嘅番嚟嘅, 所以店員介紹就咁食就得,唔需要再點醬料啦,魚脂都好豐富,入囗即溶感覺,應該半燒過, 突出佢嘅香味 ,當然亦都好新鮮啦。最後要介紹花錦魚生丼 ,超級多料丫! 真係做到每啖都有魚生,好好食 ,而且飯都唔係白飯,亦都係有味嘅飯 ,令呢個丼嘅味道更加豐富好食! 丼面先係有隻生蛋,店員介紹撈嚟食嘅, 啲蛋漿流落啲飯同魚生上面,好似包住嚟食咁,好滑好好味,當中有三文魚, 白生魚,左口魚邊魚,赤蝦 ,金蟹籽,三文魚籽 ,櫻花蝦,蟹膏豆腐, 松葉蟹,青瓜 ,
最後要介紹花錦魚生丼 ,超級多料丫! 真係做到每啖都有魚生,好好食 ,而且飯都唔係白飯,亦都係有味嘅飯 ,令呢個丼嘅味道更加豐富好食! 丼面先係有隻生蛋,店員介紹撈嚟食嘅, 啲蛋漿流落啲飯同魚生上面,好似包住嚟食咁,好滑好好味,當中有三文魚, 白生魚,左口魚邊魚,赤蝦 ,金蟹籽,三文魚籽 ,櫻花蝦,蟹膏豆腐, 松葉蟹,青瓜 ,蜆肉,甜蛋, 玉子漬。超豐富丫!價錢合理,支持平地小店!