2022-09-16
今日黎到依間餐廳係同事介紹,話1亞太有間川菜打邊爐好正,一定要黎試下。所以今日收工就帶埋母親大人黎搵食。餐廳第一個感覺就係好寬廣好乾淨,座位與座位之間距離好足夠好舒適。我地唔食得辣要左皮蛋芫茜豆腐鍋。錦繡前菜好快上左,係鹹菜豬肚、手拍青瓜、炸雞粒、麻辣鴨血,非常精緻,四樣小菜都比酒樓水準高出一倍,一啲都唔敷衍。牛方面有安斯格嘅極佳精修肥牛、牛肩胛、牛板腱。肥牛夠嫩口,牛板腱就好濃牛肉。薄切涮涮兩下就食得!豬方面有黑兒豬卷腩、伊比利亞黑毛豬。強烈推薦伊比利亞黑毛豬,必試!手打丸類個人最中意蝦丸,有鮮蝦嘅彈牙同鮮味。自助區種類好多,每樣都有蓋,感覺好衛生。其中魚皮Encore幾次,新鮮炸起非常香脆,大大塊好滋味。嘢飲方便餐廳有有自製茶類,竹蔗茅根最好飲,唔會太甜,清熱解膩啱晒打邊爐。