2019-07-10 25 浏览
位於屯門的一目日本料理裝修走日本居酒屋風格,天花掛滿日式旗幟,更有各式各類的清酒放在當眼處,整體環境非常舒適,是與朋友聚會的好地方。這家日本料理的刺身種類繁多,更有我最愛的金目鯛,金目鯛薄切$128竟然有10片,呢度嘅食材更係日本運送到港,所以刺身特別新鮮和帶有鮮甜味,更驚喜的是金目鯛會配以一款淡淡的蔥花醬油,特別滋味另外刺身我們更選擇了活赤貝(一隻) $48,赤貝切成兩邊,口感極高,而且非常大隻;油甘魚非常厚切,魚味好fresh,會想食唔停!熱食方面,安格斯牛肉鍋$88亦是一個不錯的選擇,安格斯牛肉肉質嫩滑,牛味非常濃厚,有一隻生蛋打左落個鍋度,溝埋個湯底更加香,而這個鍋底更有雜菜、粉絲,菇🍄類係入面!清酒煮大蜆$78 大蜆無沙,大大隻,好鮮甜,清酒味道岩岩好,帶一點點辣味,出色!整體黎講,呢間餐廳既食物質素是上品,採用新鮮日本直送的食材,職員有禮,更主動添茶,服務態度很好👍🏻