2023-07-11 211 浏览
這間日本餐廳經過幾次都沒有入去光顧,今天晚上剛好找到泊車位,就決定一試。餐廳環境光線充足 ,整潔。首次叫了兩款刺身(赤貝,牡丹蝦),兩款刺身都十分新鮮,美味。之後再點了兩款壽司(劍魚腩,火灸左口魚),味道鮮甜。因為食物好味,所以再加點了天婦羅;串燒及牛肉烏冬。總括而言,這間日本餐廳食物新鮮美味,員工對待客人有禮,取價公道,有機會一定會再次光顧。
  • 雜錦天婦羅
2023-04-10 300 浏览
哥日去屯門,圍住呢幾個屋苑真係有好多餐廳🍽!而且有唔少都排長龍,估唔到呢個小區有咁多隱世美食😋😋~之前食過一間叫聚福樓,今日經過已經執咗了,我仲好想念佢嘅炸雞翼🐔...然後我見到呢間都幾多人食嘅日本料理,一於去試下~因為好想食魚生哥啲,所以叫咗呢個三文魚親子丼🍣~三文魚好肥厚好鮮味,加埋又鹹又鮮嘅三文魚子,真係好快撈晒啲飯食🍚🍚~佢仲有隻好食嘅醣心蛋喺面添🥚~赤貝好食,但有時會有少少潺😶...所以有活赤貝揀我都會寧願揀活赤貝,因為會比較爽口🦪~其實睇返佢個殼,有少少似螄蚶~所以食落有少少血嘅腥味🩸,唔係人人都喜歡~不過活赤貝比較無呢個味,而呢間嘅亦都好新鮮👍~呢區真係好多小店,有機會再嚟試下附近另一間勁多人排嘅泰國菜🍛!
哥日去屯門,圍住呢幾個屋苑真係有好多餐廳🍽!
而且有唔少都排長龍,估唔到呢個小區有咁多隱世美食😋😋~
然後我見到呢間都幾多人食嘅日本料理,一於去試下~

因為好想食魚生哥啲,所以叫咗呢個三文魚親子丼🍣~

親子爆丼

佢仲有隻好食嘅醣心蛋喺面添🥚~
親子爆丼

赤貝好食,但有時會有少少潺😶...
所以有活赤貝揀我都會寧願揀活赤貝,因為會比較爽口🦪~
其實睇返佢個殼,有少少似螄蚶~
所以食落有少少血嘅腥味🩸,唔係人人都喜歡~
不過活赤貝比較無呢個味,而呢間嘅亦都好新鮮👍~
活赤貝

2023-03-11
活赤貝
千万别吃东西非常不新鲜我昨天吃完之后上吐下泻的被诊断为肠胃炎讨要说法后被店家辱骂我在陈述问题的时候就直接骂我有精神病第一次看到辱骂顾客的店作为消费者 这家店的态度明显有问题我是日本料理的爱好者,吃了很多店家,从来没有过吃完呕吐的症状,请大家小心。我点了三文鱼、八爪鱼以及甜虾,吃的时候就已经很不对劲了。问我有没有精神病把我整笑了 叫我报警我已经上报了卫生署,已经有个案编号本人日料经常在吃 没有过这样下附我的诊断证据
千万别吃
东西非常不新鲜
我昨天吃完之后上吐下泻的
被诊断为肠胃炎
讨要说法后被店家辱骂
我在陈述问题的时候就直接骂我有精神病
第一次看到辱骂顾客的店
作为消费者 这家店的态度明显有问题
我点了三文鱼、八爪鱼以及甜虾,吃的时候就已经很不对劲了。
问我有没有精神病把我整笑了 叫我报警
我已经上报了卫生署,已经有个案编号
本人日料经常在吃 没有过这样
下附我的诊断证据
2023-04-03
2023-01-02 361 浏览
今日一時癮起又想食日本嘢🍣紅日所以預咗壽司郎一定超級多人所以就揀咗間小店呢間鋪頭印象中都開始好耐咁但我就一次都未黎過😅餐牌上好多嘢望落都好吸引😋價錢仲好合理💰海鮮🦞蟹蓋炒飯 $98一黎到見到個蟹蓋有滿滿嘅蟹膏🦀真係超級感動🥹撈飯食真係一流啲海鮮配料又好多 有魷魚呀蜆等等炒飯又粒粒分明 呢兜海鮮蟹蓋炒飯真心推薦👍🏻火炙丼 $108 呢個火炙丼有三文魚🍣、左口魚、蟹棒、三文魚籽、玉子同埋糖心蛋份量超級多 三文魚仲要係厚切🥹真係大滿足🥹我哋仲叫咗幾樣唔同嘅串燒🍡日式串燒價錢雖然比普通串燒貴 但真係高質👍🏻最最最好食都係鹿兒島豚腩肉🐷$20/串 肉質又嫩又稔 燒得又香😋呢間小店嘅老細同職員全部都好好禮貌~又會主動加水有機會一定會再食❤️
今日一時癮起又想食日本嘢🍣

海鮮蟹蓋炒飯
火炙丼
鹿兒島豚腩肉
2022-08-07 672 浏览
日本野我一向唔太鐘意,因為我唔太喜歡魚生和未接受到生食。不過平安夜,就試試吧!因我估日式野較少人去食🤣餐牌熟食都好多選擇,至少我叫到野啦!都唔錯吧!🤭燒魷魚 加左啲醬汁和芝麻就特別香口惹味,送下氣水一流,長期減肥嘅我,好難得至飲下氣水😍鹽燒三文魚鮫,燒得好香好脆,唔會過燶晒,仲有少少肉,最後點左個蟹殼炒飯一個幾年無食飯,又唔太渴望食飯嘅我,竟然食完一碗會主動再添食,心諗個炒飯真心得,唔怪得枱枱都有叫😆 好在唔執輸😃埋單大約$268,2個人於平安夜食,都超值仲要係好食嘅,得🉐️
日本野我一向唔太鐘意,因為我唔太喜歡魚生和未接受到生食。
不過平安夜,就試試吧!
因我估日式野較少人去食🤣

餐牌熟食都好多選擇,至少我叫到野啦!都唔錯吧!🤭

鹽燒三文魚鮫,燒得好香好脆,唔會過燶晒,仲有少少肉,

最後點左個蟹殼炒飯

2021-12-24
2022-07-12 441 浏览
同同事出去食lunch,大家又想食日本野🤣🤣所以就去左一目。佢嘅lunch set真係好抵食,又唔貴!性價比巨高( ´▽` )ノ又有前茶沙律,再有湯,又有茶同飯👍🏻👍🏻佢嘅雞扒個皮係整到好香口,再加埋個燒汁(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)食完滿足晒!
2022-07-10 285 浏览
今日放假同家人黎左呢度食晚餐呢度嘅食物唔錯 海鮮蟹蓋炒飯幾特別 蟹蓋上有隻生嘅鵪鶉蛋同蟹膏撈埋一齊食幾好味仲有泡菜豚肉鍋都好味整體食物質素都滿意環境舒服 枱與枱之間唔迫店員親切細心有禮價錢都Ok 我地兩個人叫左五樣野(唔記得影支豆😂)計埋加一 總數$374 可以下次再黎食❤️
今日放假同家人黎左呢度食晚餐
整體食物質素都滿意
環境舒服 枱與枱之間唔迫
店員親切細心有禮
價錢都Ok 我地兩個人叫左五樣野
(唔記得影支豆😂)
計埋加一 總數$374
可以下次再黎食❤️
2022-04-23 362 浏览
今日午餐試咗呢間日本餐廳,我地order咗切角雜錦魚生丼,壽喜牛肉鍋定食,咖哩吉列豬扒飯,餐配沙律,前菜,麵豉湯,味道唔錯,服務又好,環境舒服,價錢亦可,下次一定會再幫襯。
2021-12-23 462 浏览
餐廳唔係我經常去既位置,不過其實都多人食所以專程黎試一下。一入到餐廳個裝潢好日式居酒屋,地方寬敞,都坐得舒服。我地叫左枝清酒chill 下🥰⚫️枝豆⚫️蟹子沙律⚫️八點刺好新鮮🤤⚫️汁燒日本魷魚筒厚肉,燒得剛好⚫️原條茄子串燒呢個有啲驚喜,因為出面食開燒茄子都係開中間燒完俾你但呢度竟然係幫你脫皮切好一件件😍覺得好正⚫️加州卷⚫️牛油果吉列炸蝦卷⚫️海膽蟹膏炒飯呢個好好味,炒飯粒粒分明夠鑊氣。⚫️廣島蠔鍋除左廣島蠔仲有有豆腐、冬菇、旺菜同小小粉。都好食不過就咸左啲
餐廳唔係我經常去既位置,不過其實都多人食所以專程黎試一下。

一入到餐廳個裝潢好日式居酒屋,地方寬敞,都坐得舒服。

我地叫左枝清酒chill 下🥰

⚫️原條茄子串燒

⚫️加州卷

⚫️牛油果吉列炸蝦卷

⚫️海膽蟹膏炒飯
呢個好好味,炒飯粒粒分明夠鑊氣。

⚫️廣島蠔鍋
2021-12-15
用餐时段
2021-12-18 311 浏览
📍「一目日本料理」- 屯門今次食食食之旅黎到屯門😌呢間日本店menu 選擇好多,而且價錢又唔算貴,所以決定試試佢😎📷餐廳位於置樂,店面都算大,座位闊落😇餐廳裝修充滿日本🇯🇵居酒屋feel,好似去咗日本咁😗上菜速度都算快🥰🍴牛油果鰻魚卷🍣💰HK$88✨推薦指數:10/10牛油果鰻魚卷好大份,有6️⃣大件😍甜甜嘅燒鰻魚配上淡淡牛油果香,一齊食落口好夾好滿足😋鰻魚非常入味,牛油果亦好新鮮,同時中和咗鰻魚嘅甜味,呢個配搭👧🏻非常中意❤️🍴雜錦丼💰HK$98✨推薦指數:8/10呢個價錢以為會好細份,點知上到嚟發現都幾大碗,而且面頭仲有滿滿嘅角切刺身,包括三文魚、吞拿魚、油甘魚、甜蝦同好靚嘅糖心蛋🥚,賣相💯🤩🤩🤩刺身都幾新鮮,食落啖啖肉😋值得一讚嘅係佢嘅壽司飯🍚都好好食,唔會太硬👍🏻😇不過隻糖心蛋過熟,唔夠流心🤣🍴壽喜燒牛肉鍋🍲💰HK$88✨推薦指數:7/10個鍋物比想像中大份,入面有牛肉片、生蛋、豆腐、冬菇、紅蘿蔔片、娃娃菜、白菜、洋蔥、京蔥、金菇,好豐富🤩,不過都係菜比較多🤣牛肉片唔會太肥,呢點幾好😋壽喜燒湯底幾好飲,唔係死咸個隻,可惜唔夠熱,熱返少少🤏🏻會比較好😆🍴明太子玉子燒💰HK$88✨推薦指
📍「一目日本料理」- 屯門

🍴壽喜燒牛肉鍋🍲
✨推薦指數:7/10

🍴明太子玉子燒
✨推薦指數:6/10
一嚟到見到賣相幾靚,鮮黃嘅玉子燒包住滿滿嘅明太子,一共有5️⃣大件😋
食落玉子偏濕同腍身,但👧🏻比較中意乾身嘅玉子燒🤭呢度嘅明太子同平時食嘅有啲唔同,平時係攪拌埋一pat咁,呢度係魚籽狀,幾特別😆整體嚟講呢碟比較失色🙈

推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
  • 牛油果鰻魚卷
  • 雜錦丼
2021-10-16 440 浏览
今日午餐係補祝小編生日~生日快樂~小編同屋企人點左兩個海膽丼,一個壽司加烏冬,串燒,一口芝士,燒菠蘿。🍍海膽丼同壽司烏冬都勁快清晒。 影吾切,好味,份量足。前菜有中華沙律,蕃茄椰菜沙律,仲有麵鼓湯。串燒點左冬菇,雞肉軟骨棒,鹿兒島豚腩肉,燒菠蘿,一口芝士。🍄冬菇冇食,🐓雞肉軟骨入面冇軟骨,🐖豚腩肉乾左d,食吾到肉味,但香料都有。 菠蘿超juicy,好香。 可以為左菠蘿再食多次。🍍
今日午餐係補祝小編生日~生日快樂~

海膽丼同壽司烏冬都勁快清晒。 影吾切,好味,份量足。

前菜有中華沙律,蕃茄椰菜沙律,仲有麵鼓湯。

串燒點左冬菇,雞肉軟骨棒,鹿兒島豚腩肉,燒菠蘿,一口芝士。

菠蘿超juicy,好香。 可以為左菠蘿再食多次。🍍
  • 海膽丼
  • 燒菠蘿
🥗蟹子沙律 💵58🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀以$58有咁大碟沙律真係抵,有沙律菜🥬、車厘茄🍅、有蟹柳🦀、青瓜🥒、當然唔少得主角-蟹子🤤底下原來有汁,需要攪拌黎食,個汁鹹鹹地,好開胃~🐟三文魚腩刺身 💵68🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀$68有3片刺身,每片都好大塊又厚身,油脂感💯,我食一片覺得正但到第二片就覺得太膩🤪🦐有頭甜蝦刺身 💵58🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀$58有5條,中型size ,食落都好新鮮,肉質鮮甜彈牙,絕對唔係死蝦既梅👍🏻🍣加拿大海膽壽司 💵48🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 因為無普通海膽,於是嗌左加拿大海膽,望落都新鮮,食落亦鮮甜,唔會有臭味,海膽份量亦多🤪🍣三文魚子壽司💵28🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 我致愛既三文魚子😆粒粒都勁大粒,相當新鮮,每一咬每粒都爆出黎,滿足感💯🍣蟹膏壽司 💵28🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 超級多蟹膏,又係好新鮮,聞同食落絕無腥臭味😆不過有啲鹹,唔洗沾咁多豉油~🍣蔥花吞拿魚腩壽司💵38🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 講到口水都乾,新鮮貨👍🏻勁多吞拿魚腩蓉,放落口會溶係口中😋口感好綿綿既,但絕非梅肉既口感🤤🤤🍣火炙左口魚壽司 💵32🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀左口魚其實係我第一次食😂有驚喜😆口感入口即溶,不過有

🥗蟹子沙律 💵58

🍣蟹膏壽司 💵28

🍣蔥花吞拿魚腩壽司💵38

🍣火炙左口魚壽司 💵32
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
左口魚其實係我第一次食😂有驚喜😆口感入口即溶,不過有啲鹹,所以唔洗沾太多醬油,下次可以再食左口魚😋

☀️整體而言,我覺得地點都算易搵,店員服務💯,雖然壽司價錢方面,我覺得有啲貴,不過係絕對值得食,每件既壽司都十分新鮮亦份量多😆食完超級飽不過就有啲口乾~
2021-07-11 660 浏览
屯門美食 一目青善街彩華花園A座地下11號舖星期日lunch time去食,好多人排隊等位勝在週末都設有set,價錢實惠。刺生丼大嘅$90至$130左右有味贈湯,沙律同小食🥗仲有埋溏心蛋味道都有70 80分個蟹膏好似唔使錢甘超大份,鐘意食蟹膏可以去食,滿足👏🏻👏🏻如果大家都住付近有時諗唔到食咩。可以一試。價錢 服務 食物質素都可以。價錢街坊。可以食下。坐得都舒服
屯門美食 一目
青善街彩華花園A座地下11號舖

星期日lunch time去食,好多人排隊等位
勝在週末都設有set,價錢實惠。

刺生丼大嘅$90至$130左右
有味贈湯,沙律同小食🥗仲有埋溏心蛋

味道都有70 80分

個蟹膏好似唔使錢甘超大份,
鐘意食蟹膏可以去食,滿足👏🏻👏🏻

如果大家都住付近有時諗唔到食咩。可以一試。
價錢 服務 食物質素都可以。價錢街坊。可以食下。坐得都舒服
2021-07-11
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 一目爆丼
2021-04-18 907 浏览
今日專登訂枱來「一目日本料理」,同家人食晚餐,上次用Foodpanda 叫外賣很好吃,所以今次來堂食。先講講食物,我哋叫咗三文魚、ハ爪魚、北海道帆立貝刺身,另外叫咗野菜天婦羅、壽喜燒牛肉鍋、豆腐和風沙律同ーロ和牛串燒。女店員/長落單時說份量差不多了,之後吃完剛好。首先係豆腐和風沙律,用一朵花嘅器皿盛載,非常吸晴,影相呃like最好,而且豆腐上添加了不少魚子,豆腐又好滑,專登叫分開上胡麻醬,多少添加,適隨尊便。此外,剌身非常新鮮肥美,尤其帆立貝有六片,片片又厚肉又鮮甜。野菜天婦羅也很好吃,有秋葵、冬菇、番薯之類;一口和牛有咬口,有牛味,正!最豐富一定是壽喜燒牛肉鍋,除咗又滑又甜嘅牛肉片,仲有生蛋一隻同好多蔬菜,呢個牛肉鍋又好食又豐盛,幾個人分好飽。食物質素高之外,服務也很週到,女店員一個人又下單,又接待,又接電話,好忙呀,但也不忘替我哋拍照、加水,而且笑容滿面,還會問我哋食物質素如何,值得讚賞。記得提提大家,座位安排會影響冷氣大小,有啲頂上就係大大冷氣機吹風出口,非常大風,所以記得帶外套。一切都值五星,店舖牆上還貼上富士山嘅景色,拍照出嚟如像去了日本旅行一般。但好可惜最初下午六時到達,一

豆腐和風沙律

三文魚、ハ爪魚、北海道帆立貝刺身

壽喜燒牛肉鍋

一切都值五星,店舖牆上還貼上富士山嘅景色,拍照出嚟如像去了日本旅行一般。但好可惜最初下午六時到達,一入門已經好大陣煙味,因家人還未到,所以我選擇出門外等齊人。隔了十多分鐘,家人到齊再入食肆,大陣煙味仍未散,家人也立刻反映,女店員說這是廚房油煙味,且已開了空氣清新機(定浄化機?)。

其實煙味和油煙味怎會分不清,一聞已經知道,定是六時前店舖落埸休息,有職員在店內或廚房外吸煙,以致成個店舖充斥住煙味。職員已經嗅慣了,又或為店舖找個藉口開脫,其實我是明白。但如果不正視問題,其實他們自己也吸了不少二手煙。如果下次我再去光顧,只可選擇晚點,不再選擇晚上六點剛開店。因為呢個原因,實在無法再給五星推介,真可惜。

一口和牛
野菜天婦羅
  • 寿喜牛肉鍋
  • 北海道帆立貝刺身
2021-04-06 531 浏览
位於屯門區的一間平民式的日本料理(一目日本料理) 價錢實惠經濟,食材與服務都可見一斑,令人感覺置身於日本小區街頭巷尾內小舖。在這個復活節假期已經光顧了兩次午餐👍🏼
位於屯門區的一間平民式的日本料理(一目日本料理)
在這個復活節假期已經光顧了兩次午餐👍🏼
2021-04-06