2021-03-07
十戶 好耐冇出文,大家係咪已經忘記咗我?今日我同@去咗土瓜灣嘅日本居酒屋,呢到嘅裝修同日本日本佈置好有feel,門口仲有打卡位。我諗起我唔識日文喺日本嘅居酒屋亂叫嘢食,最後叫咗一鍋內臓,好在我咩都食。 🇯🇵 呢到嘅食物種類好多,例如串燒、天婦羅同埋剌身等等。如果唔係有中文字,有一刻我真係以為自己去咗日本。我哋試咗刺身同埋串燒。我哋本身話去shopping,但最後不停食,一日食咗六七餐,肥。雞軟骨 $28 🐔 雞軟骨燒得好香,咬落去卜卜脆!富士蘋果豚腩卷 $38 🐷 呢個配搭好特別,燒完嘅蘋果更加甜,同豚腩嘅油香好夾。雞翼 $38 🐥 燒雞翼,我鍾意食!啲皮燒得好脆,連個雞翼尖都食得好滋味!豚肩肉 $48 🐽 係好高福嘅肉,油脂多同埋食到好香嘅肉味。但係味道又唔會好肥膩。冬菇 $22 🍄 師傅加咗啲酸汁上去,特別開胃!健康。特選刺身五點盛 $238 🍣 赤貝、甜蝦、吞拿魚、油甘魚、魴鮄魚配北海道海膽,好似係。佢哋會選用最新鮮嘅食材,所以每日嘅刺身都唔同。我最鍾意食係個甜蝦,好有鮮味!赤貝前面有啲檸檬,令到佢嘅鮮味更加出。芝麻菠菜沙律 $48 🥬 可以自己樁碎啲芝麻,再加上菠菜到食,幾特
🇯🇵
雞軟骨 $28 🐔
雞軟骨燒得好香,咬落去卜卜脆!
富士蘋果豚腩卷 $38 🐷
呢個配搭好特別,燒完嘅蘋果更加甜,同豚腩嘅油香好夾。
雞翼 $38 🐥
燒雞翼,我鍾意食!啲皮燒得好脆,連個雞翼尖都食得好滋味!
豚肩肉 $48 🐽
冬菇 $22 🍄
師傅加咗啲酸汁上去,特別開胃!健康。
特選刺身五點盛 $238 🍣
芝麻菠菜沙律 $48 🥬
可以自己樁碎啲芝麻,再加上菠菜到食,幾特別!