將軍澳海旁近年開咗好多餐廳,呢排就同咗朋友去咗間新派點心中菜餐廳食晚飯,呢間餐廳好chill,可以邊望住海景邊食晚餐,仲要座位非常寬敞,坐得非常舒服,最重要嘅係食物質素都非常唔錯!1.招牌小籠包小籠包皮薄多汁,肉汁鮮美,一咬落去啲湯已經流哂出黎,配埋附送嘅醋,味道更上一層。2.窩貼蝦多士蝦多士嘅擺盤非常有心機,一咬落去勁脆卜卜,多士上嘅蝦膠亦都好爽滑,蝦膠嘅份量都可以鋪滿成塊多士,所以食落都唔會好乾。蝦多士都幾大件,食個陣連埋附送嘅雜果沙律一齊放入口,感覺會無咁膩。3.蟹肉大良炒鮮奶呢個菜式其實即係賽螃蟹,睇落雖然好簡單,但係其實好考廚師功夫,要炒到唔可以太老又唔可以煮到太水,火候要控制得好好,而呢個炒鮮奶煮得岩岩好,口感嫩滑,又有淡淡嘅奶香,仲要每一啖都會食到蟹肉。4.西檸煎軟雞平時食嘅西檸雞係雞同汁會撈埋一齊上,但係呢個西檸係汁同雞分開上;雞肉炸得外脆內軟,而西檸汁酸酸甜甜,蓋過咗炸雞嘅油膩,愈食愈開胃!5.脆皮炸鮮奶細個個陣去茶樓成日都會叫炸鮮奶食,但係宜家唔係好多點心鋪都有得食,所以就轉登叫黎試下。呢到嘅炸鮮奶外皮又脆又薄,而入面嘅鮮奶軟硬適中,有奶香但唔會太甜。如果唔夠甜,可

1.招牌小籠包

2.窩貼蝦多士

3.蟹肉大良炒鮮奶

4.西檸煎軟雞

5.脆皮炸鮮奶

細個個陣去茶樓成日都會叫炸鮮奶食,但係宜家唔係好多點心鋪都有得食,所以就轉登叫黎試下。呢到嘅炸鮮奶外皮又脆又薄,而入面嘅鮮奶軟硬適中,有奶香但唔會太甜。如果唔夠甜,可以點砂糖一齊食!