2018-08-11 232 浏览
今日入屯門朋友,朋友介紹附近有間不錯西餐,立刻試下,結果極有驚喜呢間係小店,座位只有十數個,入到去位侍應都好好招呼,第一個印象已經唔錯。是日餐湯,可以叫沙律既,呢個湯好香磨菇味主菜,牛肩扒拼龍蝦尾,呢個好好好好食,一切其實已經知一定好掂!因為係一切到尾,完全唔洗鋸,食落口牛味又夠肉又口淋,完全冇渣!龍蝦夠入味,亦夠香。呢個菜就已經可謂值回票價墨魚汁海鮮意粉,帶子夠大粒,但就煮到剛剛好,意粉夠味個汁亦好配合。掂最後係呢個甜品,朱古力蛋糕,我一向對甜品麻麻地,但呢個好好口感,因為中間個層朱古力慕士好香濃,配上頂個舊雪糕令個蛋糕凍凍地。好好食最後同大廚傾幾句,發現間野完全係家庭式小店,大廚係丈夫,侍應係太太。之前高級餐廳大廚,但因工作地方太遠故此晌屋企附近創業,希望方便照顧小朋友,真係好有心。又好食,又有心,有好招呼!一定會再有下一次。亦希望介紹比各位,支持一下,因為真係唔錯

是日磨菇湯
是日餐湯,可以叫沙律既,呢個湯好香磨菇味

牛肩拼龍蝦尾

墨魚汁海鮮意粉