2018-09-25
識食一定食A4和牛放題,因為散叫幾份A4和牛已經等於一個人的放題價錢!即係話只要叫幾份A4和牛,已經可以回本!我地再加$30任食刺身,同樣都叫左好幾次!刺身拼盤首先餐廳會送一盤新鮮的刺身拼盤,會按人數增加份量!所有刺身非常新鮮,當中我最喜歡的是海膽,鮮甜美味!之後就係今晚既重頭戲,有三個不同部位的A4和牛,任點任食!職員非常詳細地講解三款和牛嘅不同之處,以及燒既方法和調味方法!三款A4和牛只需要點少許海鹽就可以!三款A4和牛的色澤嫩紅,油脂分佈平均,賣相非常吸引!A4和牛外腿係三款和牛中肌肉較多的,所以最有咬口,但同普通牛肉比較,都係好軟淋!而且好重牛味,好味道!A4和牛前肩油花比較多,有少許入口即溶既感覺,牛味濃郁!正呀!A4和牛三角油花最多,極之肥美,真係入口即溶!牛味濃郁得在口腔內久久不散,令人一試難忘!我地點左好幾次A4和牛三角,質素都係非常高!除左以上三款A4和牛之外,我地仲點左前菜,沙律,海鮮,其他燒肉,質素高,味道好!尚八特式野菜沙律清新開胃!尚八豆腐一口芝士即點即炸,熱辣辣,脆卜卜!燒鮮菠蘿鮮甜多汁,清新解膩!山葵極上一口牛尚八秘制壺漬牛肋肉調味剛好,更能帶出肉的香味!
刺身拼盤
三款A4和牛的色澤嫩紅,油脂分佈平均,賣相非常吸引!
A4和牛外腿
A4和牛前肩
油花比較多,有少許入口即溶既感覺,牛味濃郁!正呀!
A4和牛三角
尚八特式野菜沙律
清新開胃!
尚八豆腐
一口芝士
即點即炸,熱辣辣,脆卜卜!
燒鮮菠蘿
鮮甜多汁,清新解膩!
山葵極上一口牛
尚八秘制壺漬牛肋肉
調味剛好,更能帶出肉的香味!
岩鹽青檸豬拖羅
肉味濃郁,油香滿滿!
岩鹽牛舌
香草牛油帆立貝