2023-10-27
哩間舖有19個湯底可以揀 我地就揀左藥膳姬松茸什菌涮涮鍋 個湯底好夠味 仲要有好多料喺入面 仲要加湯嘅湯都係真嘅湯 而唔係加水就算👍🏻每枱仲送一碟黃金地瓜條 仲要4款shake shake粉可以比你揀 我哋都係揀左甘梅粉 因為喺台灣夜市我最鍾意就係食甘梅地瓜😋肉類我哋就揀左set B 入面包極級Prime Grade 安格斯牛頸脊 Prime Grade 美國安格斯牛肉 西班牙伊比利亞黑毛豬同西班牙無激素豬肉片 啲肉全部都好新鮮 唔會好肥 好重肉味 質素都幾高👍🏻雞髀肉都好嫩 都幾值得叫!🤤海鮮類我地就叫左生猛海蝦 白鱔片 新鮮魚雲同帆立貝 啲海鮮真係好新鮮 啲蝦好爽 宜家有好多打邊爐嘅舖頭都冇白鱔片 喺度有就即刻叫多幾碟🤩火鍋配料佢哩度都有好多手工打嘅肉丸 我哋就叫左手工墨魚丸 豬肉丸 牛丸 全部都好彈牙 同埋細細粒咁 食完都唔會好濟🤤仲有哩台灣特色嘅火鍋配料 例如台灣腸 鴨血 甜不辣等等 當中我最鍾意嘅係醬爆濃芝牛丸 牛丸入面仲有芝士 好正😍😍蔬菜類佢都有好多種可以揀 我哋就叫左蒿荀 蟲草花 雜菇 娃娃菜同唐生菜 佢哩度啲嘢全部都係要電話order左先會上 唔洗自己攞 比較衛生同方
肉類
雞髀肉都好嫩 都幾值得叫!🤤
海鮮類
火鍋配料
蔬菜類
佢哩度啲嘢全部都係要電話order左先會上 唔洗自己攞 比較衛生同方便👍🏻但係碟碟嘅分量都唔會好多 所以可以試到好多唔同種類嘅野 又唔會造成浪費🤪
飲品
飲品就自己攞嘅 佢有自家製飲料 例如一啲冷泡茶 又有啲紙包飲品 如果想飲酒都可以自費嘅 最貼心嘅係有個暖櫃入面都有啲飲品 啱哂啲女仔嚟m 老人家去飲!🤩
甜品
哩度甜品就限左一人一個 不過都係啲貴價少少嘅雪糕 例如Movenpick haagendazs dreyers kitkat 最後食埋個雪糕 成餐都好滿足啦😋🤤