屋企人鐘意食中菜,前排一齊去咗中環「利寶會館」嘆豪華中菜。👑餐廳位置好方便,樓底唔高,但座位好闊落,所以坐得幾舒服。店員服務亦貼心,會主動問需唔需要分菜等。❤️花膠杏汁燉豬肺湯料好豐富,花膠幾大片,質感爽彈,飲落雞湯味道濃郁,再帶點杏香味道,豬肺亦好乾淨,整體感覺好養生。😊白玉南非鮑魚鮑魚好腍滑,而鮑汁調味剛好,係底嘅蘿蔔煮到軟腍同時好入味,正。☺️☺️欖仁炒蝦仁蝦仁好鮮甜同彈牙,欖仁好香同酥脆,成個配搭口感唔錯。😉春芛梅菜蒸東星班件魚肉好嫰滑,配梅菜豬肉呢個配搭幾新鮮,個人覺得略鹹咗少少。台州滷豆腐時蔬煲滷豆腐豆香味幾濃,配搭春菜清清地,食落幾舒服,面頭既鹹肉片帶點咸香令菜式多個層次。招牌乳鴿呢個大推! 一扯個脾位就有肉汁流出黎,食落係juicy既,外皮脆卜卜,乳鴿皮脆肉嫩,好好味喎。👍👍甜品甜品點咗酥皮蛋撻同杏仁茶,蛋撻係熱辣辣上枱,酥皮帶滿滿油香同時好鬆化,杏仁茶夠幼滑而且幾香,甜度適中,兩款都好食!❤️整體餐廳食物質素、環境都好好,個人好喜歡招牌乳牌,非常唔錯,餐廳晚上亦有點心可以點,非常彈性,當晚去幾乎滿場,有興趣嘅朋友記得預先訂位。😉

花膠杏汁燉豬肺

白玉南非鮑魚

欖仁炒蝦仁
蝦仁好鮮甜同彈牙,欖仁好香同酥脆,成個配搭口感唔錯。😉

春芛梅菜蒸東星班件
魚肉好嫰滑,配梅菜豬肉呢個配搭幾新鮮,個人覺得略鹹咗少少。

台州滷豆腐時蔬煲

招牌乳鴿