2023-01-18 77 浏览
今日喺黃埔食晏晝,去咗呢間厚福館試吓佢嘅午市一人小火鍋套餐。套餐由$78起,有好多唔同嘅配搭,有豬有牛有海鮮有丸等等,仲會配上一個足料湯底同埋麵,仲可以超抵價加配料添😍😍十三味牛福盤餐 ($128)十三味拼盤包括A5飛騨和牛,胸ロ朥,封門柳,安格斯頸脊,雪花.勃仁,匙仁,吊龍,肥肼.雙層肉,口感牛立方,潮汕牛丸,牛𦟌,牛栢頁,黃牛喉,鮮甜蘿蔔,招牌黑松露餃~一次過可以試哂咁多種唔同既特別部位勁正呀,有和牛既油脂,封門柳既濃濃肉味,牛黃喉既爽脆等等,多重口感好好食,同其他午餐一樣可以揀湯底同麵底,我就揀左胡椒豬肚湯黎個重口味之選,最後配埋烏冬就滿足另一個我地揀左天蓬元帥($78),就係豬既拼盤,配上佛跳牆湯(+$20),同埋蕃茄麵,呢邊就要煮耐啲,但係都係一樣咁足料。除咗兩個套餐之外,我哋另外仲加配左啲配料包括蟹粉餃,生菜,萵筍,白鱔片,桂花蚌,加埋一齊打邊爐更滋味😋😋跟餐配有道地解茶,另外加$6可以配可口可樂添 📍 厚福館 (黃埔天地) (紅磡)紅磡必嘉街121號黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9號舖 #香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood

十三味牛福盤餐 ($128)

跟餐配有道地解茶,另外加$6可以配可口可樂添

📍 厚福館 (黃埔天地) (紅磡)
紅磡必嘉街121號黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9號舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry黃埔 #厚福館 #火鍋 #打邊爐 #聚會 #午餐