陳皮水鴨燉湯湯底清甜,陳皮香氣突出,水鴨肉質嫩滑,飲完暖胃又滋潤.碧綠雲腿白玉環賣相精緻,蘿蔔清甜淋身,芡汁好出色,有雲腿鹹香同杞子嘅香味,莧菜吸晒芡汁嘅精華!層次豐富,清新又唔膩,睇落簡單但係食得出入面嘅功夫同處理食材嘅細緻,非常推薦.蝦醬骨外層香脆,蝦醬味濃郁,肉質鬆化,配埋菠蘿又有另一種感覺,同蝦醬嘅味融合一齊甜甜鹹鹹咁都幾好食,送飯一流,啖啖都好惹味.XO醬黃金淮山面麵條煙韌,XO醬鹹香帶辣,配上淮山爽口,好足料大大碟又有鑊氣但唔會太油.海帶綠豆沙甜度適中,綠豆沙食到粒粒綠豆但係冇豆嘅腥味,一向唔鍾意食綠豆嘅我都覺得幾好食,仲為海帶帶出微微鹹香。.環境舒適,服務細心,望住維港景觀一流,菜式水準高,擅長用睇落簡單嘅食材配合唔同嘅調味同煮法,將食材發揮到佢最好食嘅味道,比淨係得個靚字嘅菜式好好多,唔簡單!
陳皮水鴨燉湯
湯底清甜,陳皮香氣突出,水鴨肉質嫩滑,飲完暖胃又滋潤
碧綠雲腿白玉環
蝦醬骨