2023-06-10
之前聽朋友介紹尼間日式涮涮鍋既餐廳,朋友話牛肉質素好靚好好食,身為牛控+壽喜燒控既我緊係要去試下啦😍🤤餐廳簡潔木系風非常舒適宜人,雖然餐廳唔大,但坐位都幾多,岩哂約朋友仔一齊食一人一鍋👍🏻✨極上黑毛和牛 A4套餐配壽喜燒湯餐廳選用既部位係黑毛和牛西冷,色澤非常粉嫩,脂肪和油花豐富,唔好睇佢好似好薄🤣但非常之大塊,入口軟嫩即溶,牛味香濃,蘸埋日本雞蛋漿真係無得輸✨本延特選黑毛和牛套餐配壽喜燒湯本延特選黑毛和牛既大理石紋理和鮮紅色澤更加突出,肉質細膩柔軟較厚身,油脂相對較低,但牛味極濃。✨綜合時蔬,烏冬+$15,蝦滑唔好睇個碗好細好似唔多配料,但其實非常豐富有娃娃菜、菇、蟹柳捧、芋絲、粟米、腐皮等,此時蝦滑鮮味彈牙,放入鍋中配上鮮甜醬油既壽喜燒湯底,真係食慾大增🤤✨甜品日本抹茶蕨餅,口感軟腍中帶點煙韌,但茶味唔太突出🥲店員同我地講依家做緊優惠😳❗️本延鍋物消費劵禮遇❗️「依家惠顧滿 500HKD即送一張100HKD 現金券 , 可於下一次 消費滿500HKD 時可即時使用一張 ,優惠期至2023年9月30 送完即止」
雖然餐廳唔大,但坐位都幾多,岩哂約朋友仔一齊食一人一鍋👍🏻
✨綜合時蔬,烏冬+$15,蝦滑
✨甜品
日本抹茶蕨餅,口感軟腍中帶點煙韌,但茶味唔太突出🥲
店員同我地講依家做緊優惠😳
❗️本延鍋物消費劵禮遇❗️