上兩個星期六同老婆下午去食晏, book了室內窗口位. 服務員小姐竟然比錯門口位我地. 她check 清楚後才給我們巳放有reserve 牌子的檯比我地坐. 坐低後愈坐愈熱標哂汗件衫都濕晒,原來冷氣壞了. (事後問返原來餐廳係古物建築, 政府有規定不能作大型裝修,所以冷氣都是獨立外置式, 但杯水車薪, 夏天經常冧 機). 結果忍唔住要要求搬到室外坐. 幾經爭取後才可坐到outdoor 曬唔到面既檯坐低. 冇錯,係" 幾經爭取", 真係想走人唔食. 我叫了西冷,老婆要燒羊架. 我份西冷份量足,亦好好味. 燒羊架亦好難得咁好味,和銅鑼灣遊艇會的羊扒一樣咁正. 甜品就叫了大家介紹那朱古力的,但有點失望. 這裡來個下午茶也是不錯的. 但個別服務員的態度真是太差了,影響灑心情,好味也可能不會再來了.