2024-09-12
云手工火鍋尖沙咀加連威老道 20號瑞生尖沙咀酒店3樓與朋友在尖沙咀逛街,攰攰地想搵間環境清靜嘅地方打邊爐,就喺加連威老道的瑞生酒店內的「云手工火鍋店」開餐,真的有小驚喜😍朋友喜歡吃蟹,梗係揀「火焰沙白蟹鍋」鍋底,材料豐富,主要有海蟹和沙白、再加上辣椒、紅蘿蔔及香芹等配料👍服務員把酒放入鍋底中炒香內裏的材料,熊熊火焰就出現,有啲噱頭㗎🤪另外我哋揀了花雕醉滑牛、手打芝士牛丸、鹹蛋黃蝦丸、自家製黑松露蟹肉餃、鮮蝦雲吞、水餃等,還試埋串燒,最後點了一份雜菜拼盤,吸收晒湯底的精華,食得好滿足👍整體來說,這裏的食材材料新鮮,海鮮及肉類有鮮味,肉質嫰滑,而且份量足;丸類肉質彈牙,我最鍾意係有流心蛋黃的蝦丸,非常惹味;另外最特別的是花雕醉滑牛,牛肉味濃郁又夠滑,加上我哋喜愛嘅花雕味另有一番風味,正到爆❤️我和朋友都非常享受今晚的打邊爐晚餐,質素相當高,絕對值得一試😃
尖沙咀加連威老道 20號瑞生尖沙咀酒店3樓
朋友喜歡吃蟹,梗係揀「火焰沙白蟹鍋