2018-01-18
銅鑼灣智選假日酒店向來都有好多嘢食,見天氣咁凍,所以就揀咗間有火鍋放題嘅餐廳試下,發覺呢間又平又好食。首先佢有好多唔同湯底選擇,我地決定揀個沙茶牛肉湯底。放題包埋刺身, 牡丹蝦好大隻,而且鮮甜可口,其他刺身都好有鮮味,可以話係晚餐嘅好開始!佢送嘅海鮮多種類之餘,每種都好高質,鮑魚,蠔同象拔蚌都好肥美好大隻,蟶子一d都唔腥,蜆肉份量多,個蝦嘅肉質好彈牙好有口感。個牛都好好味,佢係極上安格斯牛小排,就算煮咗好耐個口感都好好,質感同牛味都可以保存到,而且佢嘅牛味適中,一流👍出面都有好多熱食選擇,當中更有瀨尿蝦,麻辣雞,蟹,三文魚等等,好多食物都好有鑊氣, 而且海鮮嘅肉質都好多,食完都好滿足!甜品方面,嗰度都有好多選擇,有啫喱,有蛋糕,都有雪條。總括嚟講,呢間餐廳嘅食物質素都好好 ,而且刺身 ,海鮮,熱食同埋甜品方面都有好多選擇 。飲品櫃都有幾個,仲有蘋果汁橙汁提子汁畀我哋揀 ,加上呢間餐廳嘅環境都唔錯 ,所以值得一試!
首先佢有好多唔同湯底選擇,我地決定揀個沙茶牛肉湯底。
甜品方面,嗰度都有好多選擇,有啫喱,有蛋糕,都有雪條。