✨高水準日本High Tea ~ 差D以為自己去咗日本🇯🇵旅行😍無得去旅行,見到有日本High Tea 即刻約埋閨蜜一齊去試吓。位於將軍澳南海濱新開的日本料理店「花樂」 ,餐廳個下午茶賣相仲要好吸引,打卡一流!最難得係唔止得個外表,就連內涵都好得!日式下午茶包括有一壺茶,熟食三款,還有壽司、甜品水果~我們點了一壺日本白桃烏龍,少女粉紅色茶具好吸睛,茶帶有淡淡白桃香味,清香解膩。店員先上熟食:牙蔥牛肉卷、鱈魚乾、炸雞✨牙蔥牛肉卷:牛肉肉汁香濃juicy ,入口軟稔,加埋爽口牙蔥,口感好夾。✨鱈魚乾和炸雞都十分之香脆,本身因為我哋掛住食前影下相,我以為鱈魚乾和炸雞都會淋掉,但佢哋都仲好香脆!好味!特別係鱈魚乾伴埋七味粉沙律醬伴食,鹹香又醒胃!接下來精緻日式的兩層架下午茶出場啦~!不得不讚,裝飾擺盤都好靚好到位,仲有食用鮮花配襯,好有心思。先講上層冷盤,有牛油果青瓜反卷、波子壽司、芥末八爪魚、玉子燒和蕃茄,每一味都食得出用料新鮮,特別鍾意係蕃茄好鮮甜多汁,其他覺得味道正常。下層有各類甜點水果:焦糖cream brulee蛋糕 、綠茶蕨餅、十勝紅豆蓉配小丸子、福岡甜王士多啤梨及香印提子。呢一層

日式下午茶包括有一壺茶,熟食三款,還有壽司甜品水果~

店員先上熟食:牙蔥牛肉卷、鱈魚乾、炸雞

下層有各類甜點水果:焦糖cream brulee蛋糕 、綠茶蕨餅、十勝紅豆蓉配小丸子、福岡甜王士多啤梨及香印提子。呢一層係水準之作,估唔到cream brulee蛋糕咁好味!食落好有空氣感,甜度適中,同時焦糖海鹽令口感更突出。小丸子和蕨餅口感都煙韌,紅豆大大粒自然香糖。至於水果,香印提子爽脆清甜,福岡甜王士多啤梨果味四散口腔內。

日式下午茶是兩人份量,以上整個套餐只需$268(兩位用),呢個價錢性價比好高!值得推介~而且同閨蜜休閒咁享受日式美食,感覺真係好似去了日本旅行食Tea咁,下次會再來!🥰

成個日式Tea Set都岩口味,第一次成個High Tea都岩食,仲要咁抵食,大讚😍

仲有一邊享用茶點,一邊聽住日文歌,真係好有Feel😍超級勁想去日本🇯🇵

食物 🌟🌟🌟🌟🌟
抵食 🌟🌟🌟🌟🌟
環境 🌟🌟🌟🌟🌟
服務 🌟🌟🌟🌟🌟

花楽 (將軍澳)
將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下G23號舖