2022-11-10
琴日同老公去咗食呢間日本野,環境好靚,食物都幾好食。前菜前菜係日本蕃茄配水雲,漬物係牛蒡同蕎頭,老公好鍾意食蕎頭,好清新爽口。 茶碗蒸茶碗蒸上面有一層芡,加咗呢個芡令到口感更滑。入面仲有好多配料,好足料。 吞拿魚腩魚生飯配蕎麥麵 $498我叫咗蕎麥麵配魚生飯套餐,魚生飯好多選擇,我就揀咗吞拿魚腩。吞拿魚腩好多,啱啱好撈得晒啲飯,加埋蔥花紫菜更加有層次。季節雜錦魚生 $498 擺盤好精緻,一盤有9款刺身,根據季節而定。嗰日有鯖魚、真鯛、左口魚、牡丹蝦、赤身、大拖羅、赤貝等等。赤貝爽口,赤身魚味重,大拖羅同左口魚魚油都好多,入口即溶。牡丹蝦大隻鮮甜,真鯛炙燒完好香。一盤都夠兩個人share。甜品有豆腐雪糕同黑芝麻雪糕,兩款都幾好食。豆腐味重豆味,芝麻幾幼滑。
前菜
茶碗蒸