2007-10-23
這裡環境比較黑暗, 吃中菜好像格格不入.燻魚: 汁比較甜醉雞:酒味好香, 雞就"鞋"了少少.皮蛋豆腐: 皮蛋碎上, 不是糖心, 有點失望. 但豆腐很滑.泡菜: 有點像韓國式的泡菜, 好味. 主菜:無錫排骨: 排骨好"淋", 汁好味奶油津白: 奶油多了點點, 普通水準樟茶鴨: 好脆好香, 樟茶味不太濃.花彫醉蟹: 酒夠香, 蟹都夠大隻, 不過冇乜膏.紅燒元蹄: 肥肉好滑, 像溶在口中. 冇得頂!侍應收碟時, 居然把整碟花彫醉蟹的花彫倒在媽媽身上, 而且新的手提電話也不能幸免. 經理隨後過來道歉, 並奉上咭片, 說如果手提電話有問題, 可以打電話找他處理. 事情既已經發生, 而且是生日的大日子, 無謂攪到唔開心, 算數. 經理隨後更送上6款甜品當作道歉.甜品的名稱就不知道了, 但每一樣都係超好味. 最好的地方是不太甜, 老人家岩食. 我爸爸平時唔食甜品, 今次佢居然吃了其中三碟的半份, 幾好食可想而知.
燻魚: 汁比較甜
醉雞:酒味好香, 雞就"鞋"了少少.
泡菜: 有點像韓國式的泡菜, 好味.
主菜:
無錫排骨: 排骨好"淋", 汁好味
奶油津白: 奶油多了點點, 普通水準
樟茶鴨: 好脆好香, 樟茶味不太濃.
花彫醉蟹: 酒夠香, 蟹都夠大隻, 不過冇乜膏.
紅燒元蹄: 肥肉好滑, 像溶在口中. 冇得頂!