2016-07-05
炎炎夏日,但都會忽發奇想,想打番邊爐。不過呢一間就唔可以突然想食,係朋友一早訂。BOOK到夜晚9點鐘食,去到就見門庭若市,即刻跑去收銀位話BOOK左,都要等一陣,見到有4個人walk-in都無位,唔通真係好好食。。。裝修就真係好有街巿FEEL用埋照雞蛋用既燈,HAHA,真係好耐都未見過啦,80年代FEEL出曬黎見到有一枱叫左d水餃好大粒,肉都好fresh咁,開始都肚餓。。。等左2x分鐘,終於有位即叫左個台台都有叫既濃厚原隻雞煲花膠湯,一上台真係好香,仲勁過媽子煲果d阿姐仲幫我地剪件,真係成隻雞,仲有n件花膠,一滾就急不及待要試下啖湯,真係超甜未食嘢先飲兩碗,再食件雞脾同花膠先之後REFILL既都係花膠湯,唔係清湯,所以飲多幾碗湯底都唔會淡架。咁奢侈既湯底我真係第一次,通常都係豆腐,芝士湯底果D,越食越淡,呢個係唔會,同埋覺得好健康咁。出面叫一個呢D湯起碼要5X蚊,所以一人飲兩碗就翻本叫左個手切安格斯牛肉,一上就覺得好震撼,一座山咁上,落個爐到滾一滾,一變色就上,真係好好味,安格斯係唔同D,唔洗點調味料都咁好食。食落去一D都唔肥,仲好有牛肉味,比平時既酒樓打邊爐正好多。手切既SIZE剛剛
裝修就真係好有街巿FEEL