我以往都係御滿屋常光顧嘅顧客,非常喜歡,亦非常期待,今次我哋預約四個大人一位帶眼鏡吖叔帶我哋入座,帶我們去一張非常窄嘅四人枱,我哋見呢種枱型其他都係坐滿二人座,所以我哋禮貌詢問可否換大枱,佢只一直強調大枱係比六人坐而呢個枱型係比四人,冇其他解決方案比我,咁請問點解佢呢張所謂嘅四人枱又可以比二人入座,而六人位就不可以比四人,到上第一份刺身,比一個非常巨型嘅兜裝住,兜就大,刺身就少,一擺到上枱,基本上我哋已經係冇位食嘢同擺野食,於是我哋再叫另一位服務生金髮矮大媽,請求可否換大枱,亦表明真的非常逼,佢態度非常串話六人位係只比六人,我哋呢張係四人,冇得換枱,你哋唔中意咁大個兜我咪幫你換,亦強調今日爆曬場,果啲已經係book咗六人,好的,咁我哋要求換細碗裝,另外我哋18:37落單三個羊架,到之後過咗半個鐘,我哋發現仲未嚟,我哋再次舉手,今次亦都係金髮矮大媽嚟,我哋就表示可以幫我哋跟跟三個羊架嗎?佢問我哋等咗幾耐,我哋話三十分鐘,之後呢位金髮短大媽態度非常非常惡劣無禮地話要等多十分鐘,之後話下可唔可以show一show你訂單比我睇然後話冇證據好難幫你跟㗎喎,請問咩意思?覺得我哋呃你?我即刻show訂單出嚟,出嚟做服務業咁嘅態度咁你不如咪做啦,我哋自問非常有禮貌,要求亦不過份,不知道為什麼態度這麼差?食餐飯食到咁谷氣,隔多十五分鐘,我哋出去攞野食嘅時候,見到有六人枱坐咗四位,咁即係其實六人枱係可以比四人入座,只係你哋員工喺我哋多次要求下,非常無禮地拒絕,特別是這位金髮矮大媽,態度非常寸,無禮,唔忿氣。請屯門分店學下荃灣咁,我次次去荃灣,員工非常有禮,值得學習。
2025-07-15